Нашите зъби наречени мъдреци, обикновено се приемат противоречиво сред мнението

...
Нашите зъби наречени мъдреци, обикновено се приемат противоречиво сред мнението
Коментари Харесай

Нужни ли са ни мъдреците и какво ще се случи, ако ги премахнем?

Нашите зъби наречени мъдреци, нормално се одобряват спорно измежду мнението на доста хора. Повечето от тях не биха желали мъдреците им да израснат, тъй като в множеството случаи може да провокират затруднения и да се наложи тяхното вадене. Нека забележим дали са нужни и какво ще се случи в случай че решим да ги премахнем.
Какво съставляват мъдреците?
Обикновено мъдреците са третият набор кътници, разрастващи се  и поникващи още в тийнейджърството или доникъде на двайсетте години на човек. Важни са за подсилване на венците, само че те могат да доведат и до затруднения и вреди по другите зъби или челюстна кост. Това постанова тяхното унищожаване след това.
Откъде произлиза тяхното название? Какво споделят зъбите ви за вашата персона
Не единствено ръцете, краката и косата ни, даже зъбите ни могат да разкрият доста за същността на нашата персона. Не единствено формата на зъбите,...
Прочети повече
Те са наречени по този начин, тъй като поникват във възраст, предполагаща се, че  човек е достигнал несъмнено съзряване.
Нужни ли са ни мъдреците?
Предположенията гласят, че потребността от мъдреци е била още в ранните човешки години на основаването на света, когато хората са се хранели със сурови ядки, кълнове и месо. Този тип храна изисквала по.здрава захапка, предполагаща и по-големия набор от кътници.

В днешното съвремие, с развиването на хранителната промишленост, където се оферират добре сготвени храни за консумация, несъмнено тези кътници са ни непотребни. Затова и израстването им е в по-късна възраст на индивида, а при някои даже това не се случва, само че е необичайност.
Защо е мъчително тяхното израстване?
Обикновено мъдреците по-предразположени към инфекциозни проблеми и възпаляване, водещи до проблем с венците. По-податливи са на кариеси заради по-навътрешното си разположение в устната празнина, труднодостъпна за изцяло разчистване. Там се събират най-вече микроби и развъждат, което се предизвиква заради обработването на храната и задържането на части от нея дълбоко в кухината.
Задължително ли е премахването им? Боли ви зъб? Веднага направете това!
При болки в зъба, наложително би трябвало да посетите ортодонт. Но до момента в който изчакате часа при експерта, може да извършите следните неща,...
Прочети повече
Мъдреците нормално са подложени на опасности от зараза, подлагащо на подозрение функционалността и изгодата им. Добре е да поддържаме положителната си джука хигиена, с цел да избегнем сходни неща. Ако мем вярно зъбите си и се изплакваме с вода за уста по-късно, можем да понижим много този риск.

Кога и по какъв начин е най-добре да бъдат отстранени мъдреците, при симптом на тяхното възпаляване?

Ако мъдреците ни демонстрират признаци на инфекциозен развой е добре да се консултираме незабавно със ортодонт, който да реши дали те би трябвало да бъдат лекувани или извадени. Статистиката демонстрира, че тези които изчакват с премахването на мъдреците след 35 годишна възраст имат повече усложнявания, в сравнение с хората, решили да ги извадят в по-ранен стадий.

Надяваме се всички тези препоръки да са ви били потребни, преди да решите да извадите вашите мъдреци или не.
Как да се предпазим от зъбен камък
Ако сте гледали някаква реклама на четка или паста за зъби, тогава сте чували, че натрупването на плака е пагубно за вашето орално здра...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР