Нашите цели са да създадем условия за икономически растеж, обяви

...
Нашите цели са да създадем условия за икономически растеж, обяви
Коментари Харесай

Световната банка дава $160 млрд. за възстановяване

Нашите цели са да създадем условия за стопански напредък, разгласи банката
160 милиарда $ дава Световната банка (СБ) на страни, наранени от пандемията от ковид. Това разгласи президентът на СБ Дейвид Малпас, изказвайки се на срещата на високо ниво на водачите на Г-20, извършена във формат на видеоконференция.

" СБ поставя старания да предприеме незабавни ограничения в отговор на пандемията от ковид. Нашите цели са да понижим времето за възобновяване след пандемията, да създадем условия за стопански напредък, да подкрепим дребните и междинни предприятия и да защитим бедните и уязвимите пластове на популацията. Представих на нашия съвет стратегия, която може да обезпечи финансова помощ в размер на 160 милиарда $ през идващите 15 месеца ", сподели Малпас. Той добави още, че банката " реализира нови планове, свързани с COVID-19 в 56 страни. "

" В 24 страни преструктурираме съществуващи планове, с цел да насочим средства за незабавни случаи ", сподели шефът на СБ.

 

Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), в речта си на срещата на върха на водачите на Г-20 уточни нуждата от „ финансова помощ на уязвимите семейства, огромни и дребни предприятия, с цел да могат те да оцелеят и бързо да се върнат на работа “.

  " В противоположен случай ще са нужни години, с цел да се преодолеят последствията от огромните банкрути и съкращения ", съобщи ръководителят на МВФ. Тя прикани интернационалната общественост също да поддържа разрастващите се стопански системи, тъй че те да могат да преодолеят тежестта на рецесията и да оказват помощ за възобновяване на икономическия напредък.

Георгиева помоли също водачите на Г-20 да поддържат удвояването на финансовия фонд от 50 милиарда $, с цел да се помогне на бедните страни и страните със приблизително равнище на приходи да се оправят с последствията от пандемията. Ръководителят на МВФ прикани също страните от Г-20 внезапно да усилят размера на ликвидността, както беше направено по време на международната финансова рецесия през 2008 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР