Нашите цели, които сме заявили и преследваме всяка година, са

...
Нашите цели, които сме заявили и преследваме всяка година, са
Коментари Харесай

КНСБ ще настоява за над 1 млрд. лева допълнително за заплати

" Нашите цели, които сме декларирали и преследваме всяка година, са след четири години - през 2022, България да е достигнала 60 процентния предел от средноевропейските приходи без паритетна покупателна дарба. Ще настояваме за над 1 милиард лв. в допълнение за заплати в бюджетната сферапрез идната година. ", оповестява " Канал 3 ".

Това сподели на конференция в Благоевград водачът на КНСБ Пламен Димитров. Финансовият министър твърди, че над една трета от тези средства са обезпечени за междинното обучение. Останалите средства са за области, посоки, каквито са опазването на здравето, организациите по заетостта и за общественото подкрепяне, Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, които имат значими за страната функционалности, за хората, които работят там и са наши синдикални членове, акцентира Димитров. Според него, това значи увеличение на заплатите с 10-12, а някъде и с 20 %. Ако следваме това и властта чуе и продължи стъпката от тази година, 60-те %, за които приказваме са постижими. Кога можем да влезем в еврозоната? Неписаният закон е, когато стигнем тези равнища, съобщи Димитров. " Дори да ни позволен в чакалнята на еврозоната следващата година, както се твърди сега, ще ни държат там, до момента в който стигнем и минем 60-те % както в Брутният вътрешен продукт, по този начин и на приходите. По отношение на Брутният вътрешен продукт сега сме на 51 %, а по приходи - 46 % ".

По думите на Пламен Димитров, КНСБ е един от дребното поредни съперници от момента на лансирането, въвеждането и приложението на плоския налог в България. Винаги срещу с едно предложение за идната година - въвеждане на необлагаем най-малко и нарастване на оптималния застрахователен приход до размера на 3 000 лв.. Според него необлагаемият най-малко в размер на минималната работа заплата значи, че няма да се заплащат налози, а ще се заплаща единствено персонална осигуровка. Този, който получава 1000 лв. работна заплата, няма да заплаща 100 лв. налог, а ще заплаща 50 лв., тези 500 лв. ще му бъдат приспаднати. Това се отнася за всички работещи. Колко ще коства това на бюджета - сред 800 милиона и 1 милиард лв.. Толкова страната ще остави в джоба на българите. А това значи директно нарастване на приходите на хората. Този милиард няма да остане в банковите сметки, а ще влезе назад в потреблението. Според нас това е допустимо на фона на спомагателните доходи, които се събират всяка година, сподели още Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР