Нашите тела имат собствен мирис и естествен аромат, който е

...
Нашите тела имат собствен мирис и естествен аромат, който е
Коментари Харесай

7 вида миризми на тялото, които издават много за вашето здраве

Нашите тела имат личен аромат и натурален мирис, който е друг от останалите. Когато обаче тялото ни отделя неприятна миризма, това може да бъде рисково за здравето.

Освен това тя отблъсква хората и ви прави непривлекателни. Факт е, че миризмите на тялото в действителност могат да повлияят на самочувствието ви и да ви накарат да се почувствате изолирани.

1. Мирис на развалено яйце

Тази миризма нормално се следи измежду хората, които употребяват доста месо, изключително алено месо. Миризмата се дължи на съществуването на сяра в месото, която излъчва тялото ви, когато не се смила вярно.

Месото е сложна храна и лишава време, с цел да се усвои вярно, а неприятното храносмилане основава миризмата, която е доста непоносима.

2. Мирис на риба

Синдромът на триметиламиниурията или миризмата на риба е рядко метаболитно заболяване, което се дължи на ниското произвеждане на ензим, наименуван " флавин ".

Заболяването кара хората да миришат на риба когато се потят, уринират и даже дишат.

3. Горчива миризма

Понякога безусловно усещаме мъка. Миризмата е мощна и акутна, карайки другите да се отвращават. Тази миризма е индикатор за чернодробни проблеми, гадене и проблеми с метаболизма.

4. Мирис на изпражнения

Да, това е правилно. Някои хора миришат по този начин и това е извънредно както за тях, по този начин и за всички околни.

Проблемът поражда, когато храносмилателната система не действа изцяло. Миризмата се създава от химикали в червата, които се отделят посредством вашата пот.

5. Мирис на алкохол

Хората миришат на алкохол след тежко пиянство. Когато сте използвали огромно количество спиртни питиета, тялото ви не е в положение да ги усвои изцяло.

Вашият черен дроб затруднява функционалността си. Резултатът е, че остатъкът се освобождава през порите на тялото и се смесва с потта.

6. Прекомерна миризма на пот

Хиперхидрозата е положение, което е постоянно срещано за доста хора. Те се потят щедро даже при естествени температури.

Прекомерното изпотяване е нещо, върху което те не управляват и основава доста неудобства за индивида и хората към него.

7. Миризма на възрастен човек

Старите хора имат особена миризма и вие го знаете, в случай че живеете с подобен в къщата си. Миризмата обаче е лека и не натрапчива. Това е естествена миризма и с възрастта тя се трансформира.

Другите пояснения за какво хората миришат друго включват хигиената и здравето. Вземете своя метод на живот, да вземем за пример.

Хората, които не се къпят постоянно, също имат доста бактерии в тялото си и това несъмнено е неприятно. Също по този начин хората с наднормено тегло могат да имат гънки по кожата си, на които се развъждат бактерии./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР