Нашите родители ни завещаха мирен свят, в който всеки има

...
Нашите родители ни завещаха мирен свят, в който всеки има
Коментари Харесай

Йотова: Ние сме в огромен дълг към нашите деца, не успяхме да опазим мира в Европа

Нашите родители ни завещаха кротичък свят, в който всеки има опцията да се развива. Ние сме в голям дълг към нашите деца – не успяхме да опазим мира в Европа . Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с украински деца бежанци, оповестиха от прессекретариата на президента. Събитието Galette des rois (Кралска пита) е проведено от Френското посолство в София дружно с Френския институт.

Срещата беше с възпитаници от Украинския учебен център, който работи от септември 2022 година В него се образоват над 130 деца по украинската образователна стратегия, които учат и български език.
 Президентство на Република България
Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че всяко дете заслужава щастливо детство с доста усмивки и успокоение. „ Само допреди година никой не мислеше, че е допустима война в сърцето на Европа, боен спор в нарушаване на всички интернационалните правила “, уточни вицепрезидентът.

Френската традиция Galette des rois, по случай Богоявление, се отбелязва всяка година във Франция, както и в посолствата и френските институти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР