Нашите предци са проявили отговорност. Задавам си въпроса ние днес

...
Нашите предци са проявили отговорност. Задавам си въпроса ние днес
Коментари Харесай

Иван Гешев: Прокуратурата все повече ще става обект на атаки

„ Нашите предшественици са показали отговорност. Задавам си въпроса ние през днешния ден можем ли да проявим отговорност и кой в последните няколко години поема отговорност. Има ли изобщо в този миг кой да поеме отговорност към народа и към страната? Защото тези, които би трябвало да поемат отговорност, оферират последните две години единствено избори “, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

„ Пет избора без да се поеме отговорност за хората и това, което виждам, е говорене за промени, против които стои в действителност съсипия ", съобщи Гешев.

Главният прокурор е безапелационен, че се прави опит да се разрушат българските институции – като прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

„ Моята отговорност е да не разреша това да се случва, тъй като не е в полза на хората и няма да позволи да се заплашват магистрати, дами и майки, което се случва по едни каузи, по които през днешния ден Софийска градска прокуратура пусна известие. Няма да позволи да се оказва напън върху сътрудници от Министерство на вътрешните работи и магистрати с опити за заплашване, дискредитиране, компроматна война “, акцентира той.

Гешев уточни, че се намираме в най-безпрецедентната рецесия, която с изключение на икономическа, обществена, е и конституционна.

„ Достатъчно е да кажа, че инспекторатът на Висш съдебен съвет и Висш съдебен съвет са с изтекли мандати. Конституционният съд... и считам да не не преставам. Тези институции са над 80 “, изясни той и разгласи, че си задава въпроса кой има интерес от това, което се случва, само че несъмнено не са елементарните жители.

„ Интерес имат тези, които наричате олигархия, мафия, престъпност, корупционер “, уточни още Гешев.

Главният прокурор съобщи, че прокуратурата ще става от ден на ден обект на офанзиви.

Той заяви и че през днешния ден в Белград са кацнали обвинените по делото „ Нексо “.

„ Днес в Белград са кацнали обвинените по делото „ NEXO “. Нямам подозрения с кого ще се виждат. Събраха се. Очаквам да кацнат и Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият сътрудник от Бърд, някои политици и да си разпределят дилемите - кой ще се занимава с финансирането, кой с медиите, кой с компрометиране на магистрати, на работещи сътрудници. Може би и Къро ще кацне от ЮАР. Това е смешка, само че тъжна… “, съобщи още основният прокурор.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР