Нашите предци от Княжество България и Източна Румелия продължаваха да

...
Нашите предци от Княжество България и Източна Румелия продължаваха да
Коментари Харесай

Радев: Търсим гордост в миналото, но загърбваме своя дълг към настоящето

" Нашите предшественици от Княжество България и Източна Румелия продължаваха да живеят с идеала за сплотена и самостоятелна България. С тази фантазия живееха всички без оглед на религия и етнос, пол и възраст, поминък и политически пристрастия. В оня момент политиците ни съумяха да бъдат на висотата на народа и на неговите въжделения. Мобилизираните и доброволците от Мизия, Тракия и Македония, завърналите се от чужбина подпечатаха с кръвта си Съединението ".

Това сподели президентът Румен Радев в тържественото си слово в Пловдив по случай 134-ата годишнина от Съединението на България.

" Днес търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме своя дълг към сегашното и бъдещето. Идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи ", сподели още президентът.



" Все повече се приканва за ново съединяване, само че се пропуща, че то минава през разделяне. Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира придвижването на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизмът. Да съзнаем, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни.Да помним, че най-страшна е присъдата на идващите генерации. Че същинската оценка за делата ни ще я дадат тези, които идват след нас ", съобщи Радев.

" Съдбата на нацията се кове тук и в този момент. Наш дълг е дружно да съградим заслужен и обективен живот в свободна, демократична и просперираща страна. Да живее Съединението, да живее България! ", сподели президентът на площад " Съединение ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР