Нашите полицаи не са подготвени за това, което срещат на

...
Нашите полицаи не са подготвени за това, което срещат на
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Полицаите ни не са подготвени за реалността на улицата

" Нашите служители на реда не са готови за това, което срещат на улицата. Все повече се разтваря ножицата сред практическите потребности на Министерството на вътрешните работи и това, което предлага образованието в Академията на Министерство на вътрешните работи и в центровете за преподготовка. В това се корени казусът, с цел да се стигне до тези произшествия. ”

Това съобщи пред БНР някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Според него трябва да има законодателни промени и да се засилят ограниченията против трафикантите - би трябвало да има по-тежки санкции, но промяната в законодателството няма да реши казусът с това, че не се работи адекватно нито по отношение на защита на границата, нито във връзка с реакцията на патрулите на Министерство на вътрешните работи в страната.

" Неадекватна тактичност на министерството е това, че на служителите на реда им се постанова с телата си да пазят границата. Вината за това е в управлението, а не в служителите на реда, които работят на терен, безапелационен е някогашният началник на ДАНС. .

" Министерство на вътрешните работи попадна към този момент в обстановка, в която няма да може с частични ограничения да се реши казусът. Системата изпадна в рецесия, излизането от която ще изисква повече време, запаси и целенасочена работа ”, изясни Йовчев.

Той яростно запита: " На какъв брой погребения на чиновници би трябвало да отиде управлението на Министерство на вътрешните работи, с цел да разбере, че тактиката е сбъркана ".

" Полицаите нямат виновност за това, че не са задоволително добре оборудвани, неподготвени и работят при неприятна организация, неприятно ръководство и липса на какъвто и да било надзор ", явен е някогашният вътрешен министър.   

Той акцентира, че МВР страда от продължителен дефицит на запаси, на технологии и проблем с подготовката на състава. Експертът по национална сигурност и някогашен началник на ДАНС бе безапелационен, че

По думите на Цветлин Йовчев охраната на границата е неефективна и е пропуснато скъпо време за възстановяване на сигурността. Той счита, че нестабилната политическа конюнктура способства за това.

" Правителства с къс мандат не могат да стартират и да проведат сполучливи промени, които са доста нужни - и във връзка с технологиите, които да бъдат приложени за защита на границата, и във връзка с възстановяване на функционалностите на оградното оборудване, и във връзка с организацията на патрулната активност. За това се изисква време, запаси и пълномощия на екипа, който ще извърши тази смяна ", безапелационен е Йовчев. 

Припомняме, Йовчев е някогашен началник на ДАНС и вътрешен министър в кабинета " Орешарски " (2013 - 2014 г.).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР