Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на

...
Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на
Коментари Харесай

Радев към Путин: Народите ни имат по-особена връзка! Българският президент иска руско участие в АЕЦ Белене и…

Нашите връзки са по-особени, те не се основават единствено на чисто политическите и стопански ползи, а на дълбоките исторически духовни, културни и езикови връзки сред нашите нации. Това сподели българският президент Румен Радев при започване на срещата си с съветския държавен глава Владимир Путин в Сочи.

„ Това ни дава редица преимущества и прави нашите връзки по-естествени и по-лесни. В същото време ни задължава да бъдем открити и да слагаме намерено всички тематики, по които имаме нерешени проблеми и въпроси”, акцентира още той.

По думите му България и Русия имат доста общи ползи в региона на търговията, стопанската система, енергетиката, образованието и културата. Затова и той прикани освен да установяват с Путин мощните обичаи и големия капацитет, само че и да се сложи основата за действителни дейности от страна на държавните управления.

„ Целта на моята аудиенция е да установим политически разговор на най-високо равнище след дългогодишно прекъсване”, акцентира Румен Радев.

Владимир Путин беше по-обран в коментара си, като уточни, че няма да визира още първоначално стопанската система, само че е радващ записаният растеж записаният растеж на комерсиалния продан. По думите му обаче това не е задоволително.

„ След няколко дни ще имаме удоволствието да приемем в Москва и премиер-министъра на България”, сподели още Путин, като по този начин удостовери неофициалната информация, че и Бойко Борисов ще пътува за Русия, с цел да води договаряния по енергийни планове.

Радев изрично застана зад две начинания – съветско присъединяване във възраждането на АЕЦ „ Белене” и съветски газопровод до българското Черноморие.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР