Нашите нокти са не само за красив маникюр, но те

...
Нашите нокти са не само за красив маникюр, но те
Коментари Харесай

Как да накараме ноктите да пораснат дълги и здрави?

Нашите нокти са освен за хубав маникюр, само че те защищават пръстите, улесняват хващането на предмети. Дългите и здрави нокти придават на ръцете добре поддържан и хубав тип. С такива нокти е комфортно да свирите на музикални принадлежности, да печатате и да правите ежедневна домакинска работа. Продуктите за напредък на ноктите не форсират растежа на ноктите, те ги защищават от увреждане, заради което ноктите остават здрави и порастват дълги.
Любопитни обстоятелства за бързия напредък на ноктите:

- ноктите порастват приблизително с 3,5 мм на месец;

- темпът на напредък се въздейства от разнообразни фактори, в това число общо здраве, банкет на хранителни субстанции и грижа за ноктите;

- няма специфични средства за дълги нокти;

- колкото по-здрави са ноктите, толкоз по-дълго порастват, до момента в който по-рядко се ексфолират и чупят.
Как порастват ноктите?
Разбирането по какъв начин порастват нашите нокти ще ви разреши да измененията метода си на живот, с цел да ги поддържате здрави.

1) Нокътна плочка

Това е името на твърдата част на нокътя, тя, сходно на косата, се състои най-вече от кератинов протеин. В същото време нокътната плочка не е жива тъкан, тъй че нейното положение не може да бъде усъвършенствано извън. Възможно е да се избегне увреждане на нокътната плочка единствено посредством влияние върху нокътното легло.

2) Нокътно легло

Това е сбирка от тъкани, ситуирани под нокътя. Ако нокътят се счупи под върха на пръста, нокътното легло също може да се повреди. Ако в миналото сте изпитвали това, знаете, че е доста мъчително, тъй че няма подозрение, че нокътното легло е жива тъкан.

3) Растежът на ноктите стартира с нокътната матрица - основата.

Искате ли ноктите ви да порастват мощни и здрави? Време е да помислим за дълготраен метод, включващ излекуване на цялото тяло, с цел да се поддържа идеалното положение на нокътната плочка и нокътното легло.

Митове за растежа на ноктите

Ето най-често срещаното: нокътната плочка към този момент е мъртва субстанция, тъй че лакирането, удължаването и така нататък няма да й се отрази по никакъв метод.

Друг мит: витамините, нанесени непосредствено върху ноктите, ще им оказват помощ да порастват. Максимумът, който тези артикули могат да създадат, е да укрепят ноктите и да предотвратят тяхното увреждане. Няма специфичен лак, който може да усъвършенства здравето на ноктите. Някои покрития, изключително тези, които изискват груби способи за отстраняването им, в противен случай, унищожават нокътната плоча. Ацетонът, съдържащ се в препаратите за премахване на лак, отслабва ноктите, макар че гелът ги кара да наподобяват по-добре.

Диета и здраве на ноктите

Както цялото ни тяло, ноктите се нуждаят от уравновесена диета, която включва протеини, вода, плодове, зеленчуци и цялостен набор от витамини и минерали за напредък. Например, неналичието на желязо води до чупливи и неравни нокти, а дефицитът на протеин води до появяването на бразди по ноктите. Следователно единствено уравновесената диета може да укрепи ноктите и да подтиква растежа им.

Калций

Хората считат, че защото този минерал е от значително значение за здрави кости, той също по този начин укрепва ноктите. Няколко изследвания, включващи дами в менопауза с остеопороза, потвърдиха, че незадоволителният банкет на калций предизвиква утежняване на ноктите.

Протеин

Тъй като ноктите са направени от протеини, можете да подобрите здравето им, като включите протеини в диетата си. Постните меса (пилешко и риба) са отлични източници.

Биотин

Биотинът е B-витамин, за който последователите настояват, че предизвиква растежа на косата и ноктите. Този витамин е в положение да укрепи нокътната плочка, само че няма надеждни доказателства, че добавките с биотин форсират растежа на ноктите.

Домашни средства за напредък на ноктите

Следните домашни средства ще ви оказват помощ да подобрите здравето на ноктите си и да ги предпазите от увреждане.

Грижа за ръцете и сухата кожа

Нанасянето на хидратиращ крем върху ръцете и кожата към нокътя води до напредък на здрави нокти, защото сухата кожа на ръцете е съвсем равна на сухите нокти. Сухата кожа може да развие пукнатини и кървящи рани, отваряйки гъбични и бактериални инфекции на ноктите. Сухата кожа към нокътното легло и нокътната матрица може даже да повреди самия нокът, до момента в който пораства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР