Нашите наблюдения са, че в резултат на прилагането на големи

...
Нашите наблюдения са, че в резултат на прилагането на големи
Коментари Харесай

Лечението на COVID-19 може да отключи диабет, но е преходен |

" Нашите наблюдения са, че вследствие на използването на огромни дози кортикостероиди и дексаметазон се предизвика неоткрит до момента диабет. За благополучие при множеството заболели това е преходно положение ", разяснява на брифинга на здравните управляващи ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Той акцентира, че диабетът както и високото кръвно налягане, са непряк резултат от лекуването, съчетано с директното деяние на вируса. В интервал към три месеца след изписването този диабет изчезва, акцентира проф. Мутафчийски.

Той обаче предизвести, че при по-възрастни заболели има затвърждаване на болестта, защото очевидно е имало неоткрит недиагностициран диабет, който става много очевиден след преболедуването и изисква лекуване доживот.

Проф. Венцислав Мутафчийски разяснява и равнищата на смъртност от ковид у нас:

" Миналата година по това време търпяхме много рецензии, че не откриваме всички заболели с COVID-19. Тогава единствената съгласно мен справедлива мярка беше да се опрем на това дали има нарастване в общата смъртност. Оказа се, че през първите 6 месеца на предходната година има понижение на смъртността с повече от 5%, т. е. няма скрита смъртност, която в края на предходната година беше всеобща ", разяснява шефът на НОЩ. 

Той акцентира, че смъртността дава отговор на заболеваемостта, която не е открита.

Има скрита заболяемост, която не е записана. Много хора пращат един член от фамилията да се тества, който е най-зле, останалите изобщо не се записват, а и те са заболели. Има цели компании, които са по 10-12 човек, това го знам сигурно, при които един е регистриран, а всички са заболели. В началото този проблем не беше толкоз настоящ, тъй като РЗИ проследяваше всички клъстери. При дифузно разпространяване не може да се проследят епидемиологичните вериги и да се установи същинската заболяемост. Ако можехме да изтестваме цялата популация, смъртността от COVID-19 у нас няма да е чак толкоз висока ", уточни проф. Венцислав Мутафчийски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР