Нашите мощности не са спрени. От охладителната кула и комина

...
Нашите мощности не са спрени. От охладителната кула и комина
Коментари Харесай

Шефът на Топлофикация Перник: Работим си, никой не ни е спирал парогенератори

Нашите мощности не са спрени. От охладителната кула и комина още излизат пара. Въздухът е по-чист не тъй като ние сме спрели, а тъй като някой различен е спрял. Съобщението за прекъсване на 4 и 5 парогенератор за момента е подправена вест. Това съобщи изпълнителният шеф на " Топлофикация Перник " Любомир Спасов след вчерашното известие, че парогенераторите са спрени, тъй като е употребена биомаса.
Не горим отпадък, не горим и RDF. Централата и сега работи, въздухът в града е чист. 16 инспекции са направени в последните 6 месеца и всичките са единствено при нас. За плановите знаем, за изключителните – не, довърши Спасов. Той не посочи какъв брой от инспекциите са изненадващи и изиска да не се спекулира и да се облъчват хората с подправени вести.
Припомняме, че Топлоелектрическа централа " Република " има позволение за пробно горене на боклуци.
Пред Нова телевизия кметицата на Перник Вяра Церовска обаче беше безапелационна, че институциите работят. Тя изиска казусът да не се политизира, тъй като проблеми има от 6 месеца, не от през вчерашния ден. А събрали се дружно с нея хора са безапелационни, че неприятната миризма е изчезнала след вчерашната инспекция в ТЕЦ-а на Ковачки и че въздухът е станал по-прозрачен.
На фотографията: Христо Ковачки
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР