Нашите моряци са обратно в безопасност в България, заяви премиерът,

...
Нашите моряци са обратно в безопасност в България, заяви премиерът,
Коментари Харесай

Петков за моряците от Царевна: Те са обратно в безопасност, фокусът ни е върху кораба Рожен в Черноморск

Нашите моряци са назад в сигурност в България, съобщи министър председателят, който посрещна моряците от „ Царевна “

След като моряците от " Царевна " са в сигурност, фокусът ще бъде върху идващия транспортен съд - " Рожен " в Черноморск.

Това сподели пред медиите на летището във Варна министър председателят Кирил Петков, който дружно с министъра на външните работи Теодора Генчовска посрещна евакуираните от кораба " Царевна " български моряци. Те бяха превозени с държавния аероплан с полет от Сочи, оповестяват от bTV.
Самолетът кацна малко след 13 ч. на Летище Варна, като с изключение на от премиера и външния министър, моряците бяха посрещнати и от своите близки. Те бяха блокирани в украинското пристанище Мариупол.

„ Нашите моряци са назад в сигурност в България. Радвам се, че ги посрещнахме и в този момент те са със своите фамилии. Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията ", съобщи Петков.

Премиерът означи, че е приказвал с капитана на кораба " Царевна ", който го е уверил, че не са застрашени от липса на храна.
Външният министър Теодора Генчовска означи, че обстановката в Черноморск не е толкоз динамична, колкото в Мариупол. Тя уточни, че държавното управление поддържа контакт с моряците и на двете места и изрази вяра да бъде обезпечен " наследник кулоар " за изтеглянето им.

Премиерът Кирил Петков добави, че моряците на " Рожен " имат храна за три месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР