Нашите лекари са отговорни. Благодарение на тях процесът върви. Не

...
Нашите лекари са отговорни. Благодарение на тях процесът върви. Не
Коментари Харесай

Здравният министър бесен: Няма да има прошка за абсолютно никого

Нашите лекари са виновни. Благодарение на тях процесът върви. Не може някой да се смята за любимец. Ти си доктор. Имаш подписан контракт. Положил си Хипократова клетва. Ако нямаме лекари, аз ще вляза, ще прикани депутатите, които са лекари, да смъкват костюмите и да влезем в лечебните заведения, откакто е толкоз ужасно.
Това съобщи пред bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той изрично съобщи, че няма да има амнистия за лечебните заведения, отказали да разкрият COVID-19 кревати. В понеделник проф. Ангелов даде обещание инспекции на столичните лечебни заведения.

" Така ли би трябвало да вършим? Да търсим по какъв начин да заобиколим закона… Нали приказваме за народ, приказваме за отговорност. Къде е единството сега? Да, имам надзор над системата. В понеделник желая още веднъж дебело да подчертая - всички лечебни заведения ще бъдат персонално тествани от мен в София. Ще видя персонално с очите си. Нека болничните шефове да ме чуят - щом има болница за интензивно лекуване, има заповед на здравния министър, това би трябвало да бъде реалност. Не да търсим причина по какъв начин да не се случи. Всеки обича на хляба мекото и на работата лекото, само че не е време за това. Водим борба и тя се печели с ясно написани правила. Някой се пробва да не ги съблюдава. Е това няма да продължи повече ", отсече здравният министър.

Той още един път съобщи, че лечебните заведения " които си вършат оглушки " ще бъдат с орязан обществен запас.

“Никога не съм имал желание да ме води страстта във вземането на решенията. Решението е завършено, ще бъде импортирано в Народно събрание. Не може медицинските в тези клиники да нямат работа и да обясняваме по какъв начин няма искащи да се включат в лекуването на тези хора”, изясни Ангелов.

" Нека шефовете на лечебните заведения да ме чуят - няма да има амнистия за никого. Щом има свободни места, няма планови операции… не може лечебно заведение да изяснява, че няма планова активност, а да отхвърлят да одобряват пациенти с COVID-19. Неотложният банкет не е неразрешен, незабавният банкет не е неразрешен, ражданията не са неразрешени. Първо ще си разкриеш COVID-19 конструкция и по-късно ще мислиш за частните услуги ", уточни още здравният министър.

Той още един път прикани хората да съблюдават противоепидемичните ограничения и уточни, че ще има непоколебим надзор. Към момента нови ограничавания не се плануват.

" Хората би трябвало да съблюдават ограниченията. Да осъзнаят персоналната си отговорност. Когато приказваме, че сме забранили на учениците да вървят в учебно заведение, те били в моловете. Къде са родителите? Така ли възпитаваме своите деца. Не е време за празнуване, за вървене по молове, заведения за хранене, почивки. Нека всички да ограничим оптимално физическите и обществените си контакти. Натискът върху системата е голям. Ще си свърша работата организационно. Болниците ще са подготвени да поемат и тази вълна. Нека хората бъдат рационални. Знаете какво се получава със снежната топка надолу по планината ", съобщи Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР