Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира

...
Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира
Коментари Харесай

Не само Русия извършва шпионска дейност в България, обяви Каракачанов

Нашите контраразузнавателни структури си правят работата и информация се събира и се проучва за всеки един опит на непознати фактори, без значение дали това са страни или други субекти, които се пробват по някакъв метод да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

За така наречен шпионски скандал Каракачанов сподели, че България се стреми към другарски връзки с Русия. "Прокуратурата изнесе своите претекстове и аз съм податлив да ги уважа, до момента в който тя се произнесе дефинитивно по въпроса. Темата обаче е доста по-сериозна във връзка с опитите на разнообразни външни фактори да въздействат върху политическата конюнктура у нас. Тук не е въпросът единствено дали обичайно това се чака да се прави от Русия, която заради напрежение в Черно море, рецесията в Украйна, Крим и така нататък, е много дейна в целия Балкански район и у нас. Отношенията, които се зародиха сред Русия и Турция, също допускат сходни подозрения. Прокуратурата има своите претекстове, с цел да предприеме сходни дейности ", изясни военният министър.

Той посочи, че има и други страни, които правят шпионска активност у нас - страни, които се водят наши съдружници, много интензивно работят в сходна посока, а има и страни, които даже чакат нашата поддръжка за Европейски Съюз и НАТО и също се пробват да правят сходна активност.

За абсурда със прекъсването на стратегия "Хоризонт " вицепремиерът напомни, че прокуратурата е установила, че не е имало механически аргументи да бъде спрян сигналът.

"Би следвало да се замислим по другия въпрос – в случай че някой желае да показва своето отношение по една или друга тематика, за какво би трябвало да бъде за сметка на слушателите на БНР? Общественият интерес изисква институции като БНР и Българска национална телевизия по никакъв метод да не се замесват в политически игри или върху тях да се упражнява напън. Ако някой обаче е оказвал напън, дано тези, на който той е оказван, да кажат дали това са представители на властта, дали са някакви други структури или нещо различно”, добави Каракачанов в телевизионно изявление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР