Нашите компании подкрепят и до момента българските производители и в

...
Нашите компании подкрепят и до момента българските производители и в
Коментари Харесай

Големите вериги: Съгласни сме с мерките за бг продуктите

" Нашите компании поддържат и досега българските производители и в най-кратък срок ще изпратят на министъра на земеделието, създаден от нас пакет от конкретни доброволни ограничения за подкрепяне на пазарно неустойчивите производители в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект ", това показаха в свое изказване до медиите Сдружението за съвременна търговия, в което са обединени едни от най-големите вериги за хранителни, битови артикули - T MARKET, Billa, Kaufland, Lidl, ProMarket, dm, Аванти и Фантастико.

От Сдружението обаче предипредиха, че въвеждането на квоти за бг продуктите може да породи ответна реакция на другите страни и да се ограничи вноса на българска стока. 

" Ние приветстваме решението да бъде уголемен обсега на ограниченията, планувани от държавното управление, и те да се отнасят за всички търговски вериги у нас. Участниците в срещата се обединихме и към мнението, че е задоволително и значимо решението за гарантиране на 90% вложение на сурово българско мляко за производството на български млечни артикули по рафтовете на веригите. Продуктовите квоти обаче са мярка, която би могла да попречи на износа на български артикули, в случай че засегнатите страни наложат на България ответни ограничавания ", показаха огромните вериги. 

Компаниите изрекоха благодарност към правителството и всички участници в днешната среща за опцията дружно да обсъдят планирането и използването на ефикасни ограничения за поддръжка на българските производители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР