Нашите колеги са били в района на снимките. Не са

...
Нашите колеги са били в района на снимките. Не са
Коментари Харесай

Горските от Рила, изглежда, следили екипа на Беър Грилс, но не и него

Нашите сътрудници са били в региона на фотосите. Не са открили нарушавания и това е написано в прессъобщението . Това обявиха чиновници от Дирекция Национален парк " Рила " пред по отношение на информацията от Министерството на околната среда и водите, че екипът на фамозния специалист по оцеляване Беър Грилс ще отнесе санкции нарушавания, като нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро, палене на огън и ловене и умъртвяване на скотски типове .
На уточняващ въпрос от наша страна по какъв начин чиновници на ДНП " Рила " са били с екипите на Грилс, а не са открили нарушавания, от парка показаха, че техни чиновници са били непрестанно в региона на фотосите и в случай че са открили нарушавания, са щели незабавно да глобяват извършителя/те . Представители на парк " Рила " разясниха, че през двата снимачни дни чиновници са били на място, " само че не са били очевидци на нарушаването в границите на откритото със заповедта време за фотоси ".

Припомняме, че според Закона за предпазените територии глобата за нарушавания за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лева, а за физически лица се постанова санкция от 500 до 5000 лева
Нарушенията са открити, откакто епизодът със заглавие " Планината Рила – България – В дивата пустота с Беър Грилс и Дерек Хъф " (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018) беше изпратен като сигнал на Фейсбук страницата на Министерството на околната среда и водите.

Разрешението за снимане е обещано със заповед на шефа на парка Красимир Андонов от 20 юни, 2017 година, по отношение на подадено заявление от българско юридическо лице. Според заповедта снимането може да се извърши в два снимачни дни – 25 и 26 юни, 2017 година в светлата част на денонощието - от 08:00 часа до 18:30 часа при прецизно съблюдаване на режимите и нормите, избрани в Закона за предпазените територии и Плана за ръководство на Национален парк " Рила ".

Служителите на парка разясниха още, че е изработен прецизен инструктаж на екипите, снимали кино лентата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР