Нашите изследвания показват, че децата станаха доста сериозен разпространител на

...
Нашите изследвания показват, че децата станаха доста сериозен разпространител на
Коментари Харесай

Член на НОЩ: Децата са сериозен разпространител на коронавируса

" Нашите проучвания демонстрират, че децата станаха много сериозен пропагандатор на ковид. За благополучие, те най-леко прекарват заболяването и нека това се резервира и отсега нататък. " Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV доцент доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб (НОЩ).

Той добави, че затварянето на детските градини и началните учебни заведения (1-4 клас) е било една от най-дълго дискутираните. Кунчев обаче акцентира, че затварянето на градини и учебни заведения ще е единствено за 3 седмици, а не за непрекъснато.

" Ако сработят ограниченията и успеем да реализираме даже не известно понижаване на заболеваемостта, а задържане на равнищата, то това ще ни разреши да посрещнем обикновено празниците и да вземем глътка въздух в тази тежка конюнктура ", изясни държавният здравен контрольор. 

Той разкри и тревожна статистика, с която обори критиците, уверяващи, че жертвите на COVID-19 не въздействат на общата смъртност в България. " Най-новите данни, с които разполагам от няколко часа, сочат, че три пъти и половина се е нараснала смъртността за последния месец спрямо предходните 5 години . И това се дължи главно на ковид. Беше предстоящо, поради характерностите на популацията - висок % на възрастни хора и висок % на хроничните болести. Щеше да бъде незаконно да не реагираме с по-строги ограничения. Трябва да се борим и ще се борим с тази болест, както и да е основана тя - дали по неестествен или натурален път. Ако ще и от Космоса да е пристигнала ", сподели Ангел Кунчев.

Той добави, че в " Пирогов "  спешно се търсят да се наемат 80 санитари, като разгласи, че тяхната заплата сумарно ще възлиза на 3000 лева До момента никой не бил откликнал на търсенето.

Според основния държавен здравен контрольор, се чака грипна вълна през декември и януари. Кунчев обаче предвижда, че е по-вероятно грипът да остане по-встрани като влияние.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР