Нашите идеи са, че държавата трябва да създава правила, тъй

...
Нашите идеи са, че държавата трябва да създава правила, тъй
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Държавата трябва да създава правила

Нашите хрумвания са, че страната би трябвало да основава правила, защото тя на първо място би трябвало да бъде обществена. Истината е, че пазарът дава своите недостатъци и точно страната би трябвало да се бори против тези недостатъци.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов по отношение на покачването на цените на някои от продуктите от първа нужда.

,,5 % нарастване на храните ще докара до още по-голямо обедняване за българина. Има едно преобладаващо състояние, което разрешава на огромните търговски вериги да се облагодетелстват на гърба на потребителите. Ето за какво страната би трябвало да има някакъв регулаторен механизъм в това отношение. Трябва да поставим подобен спор за веригите'', разяснява Веселинов.

,,Не желаеме нищо друго, с изключение на регулация, посредством която да спечелва справедливостта и тя да е в интерес на потребителите'', сподели още той.

,,Всъщност българинът през днешния ден не дава чак толкоз пари за храна. През 1989 и 1997-8 година се харчат най-вече пари за храна, а в този момент е два пъти по-малко'', изясни по тематиката икономистът Красен Станчев.

,,Наблюдава се понижаване на разноските за храна за сметка на напълно други артикули, чийто разноски се увеличават'', разясни специалистът.

,,Оборотът на пазара на храни е към 5 милиарда лв. и в тази връзка по-големите вериги са свързани с Национална агенция за приходите, тъй че при тях доста мъчно може да се прикрият приходите. Не по този начин стои обаче въпросът с дребните квартални магазинчета, защото не всички са оборудвани с апарати към Национална агенция за приходите. Така че по-скоро съм на мнението, че огромните вериги у нас способстват за държавния бюджет, в сравнение с по-малките магазинчета'', заключи Станчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР