Нашите и чужди служби проверяват дали Къци Маймуната е свързан

...
Нашите и чужди служби проверяват дали Къци Маймуната е свързан
Коментари Харесай

Само във Фрог: Проверяват дали Къци Маймуната е свързан със задържаните 200 кг. хероин

Нашите и непознати служби ревизират дали Къци Маймуната е обвързван по някакъв метод със арестуваната неотдавна пратка от 200 кг. хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”. Това оповестиха за Фрог нюз източници от Министерство на вътрешните работи.
Припомняме ви, че дрогата, на стойност 12 млн. лева беше открита от особено подготвено куче. Камионът, каран от 61-годишен турчин, превозвал керамично лепила теракол от Турция за Белгия и Холандия. Според източниците ни още преди повече от 10 години името на Маймуната попада в оперативните разработки на отдел „ Борба с наркотрафика” в ГДБОП. Поради това медийни изявления го нарекоха „ авторитетен наркобос”. Твърди се, че след залавянето на пратката с хероин, Къци Маймуната станал извънредно раздразнителен. Тепърва обаче ще стане ясно дали подозренията на ченгетата са правилни.

Името на Маймуната се свързва и с голям брой други крими кавги в Хасково, откъдето е той. Един от тях е жестокият спор сред Кръстю и Борян Харалампиев – Боби Митничаря през 2016 г, за който ни осведомиха от спецслужбите. „ Последният напусна града „ по терлици “, поради напън от страна на Кръстев”, описа спецполицай. Той отпътувал за Германия. Според осведомени, главните хипотези за спора сред Кръстев и Харалампиев е съмнението на първия, че Митничаря е станал предпазен очевидец против него.

Твърди се, че връзките сред Митничаря и Маймуната се обтегнали, когато чиновници на ДАНС заловили в ТИР 106 кг хероин на ГКПП-Капитан Андреево. Това се случи през лятото на 2014 година. Тогава от родното ФБР обявиха, че дрога е пренасяна от трансгранична незаконна група, построила канал за трафик на огромни количества опиати през Турция към страни от Западна Европа. Разследването в ДАНС се води от чиновници на закритата към оня миг ГДБОП. То почнало пет години преди реализацията. Сигналът е за трафик на хероин от Турция за Холандия. За трафика, контрабандистите употребявали спедиторски компании от и към Близкия изток.

От добре осведомени източници Фрогнюз научи, че през 2015 година службите у нас са имали данни за кюрдски убийци, които са поели поръчка за Кръстев. Те даже влезнали у нас през Сърбия, само че след това „ свирили отбой “. Разследващи позволяват, че са били осведомени, че са предстоящи, което обрекло на крах задачата им. По – късно същата година Къци Маймуната е арестуван и вкаран в ареста по съмнения в обезпечение на свиреп побой. Престъплението е осъществено на точно на Великден. 36-годишният Борислав Марков е атакуван от мутрите на Къци час след Възкресение пред дискотека в регионалния център. За случая са задържани още Емил Митев - Фуджито и Веселин Дичев – Бъбрека.

На идващият ден потърпевшият изпада в мозъчна гибел. В града се шушука, че Кръстев употребявал този мотив и самичък изискал да влезе в ареста, с цел да е на несъмнено място. Тази версия беше доказана косвено от самия Кръстев, който по време на една от ограниченията си в съда съобщи: " Отказвам ло-лека мярка за неотклонение. Искам да остана в ареста до момента в който се разкрие истината ". Днес Кръстев е на независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР