Нашите и британските служби са разбили банда, която е изпращала

...
Нашите и британските служби са разбили банда, която е изпращала
Коментари Харесай

Наша банда зареждала с оръжие и дрога британската мафия

Нашите и английските служби са разрушили тайфа, която е изпращала оръжие и дрога от България в кралството. Задържани са трима българи и трима англичани, единият от които е търсен с европейска заповед за арест. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, който даде брифинг за сполучливата акция дружно със спецпрокурор №1 Димитър Петров, шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. 

" Пресечен е сериозен канал за трафик на голямо количество оръжие и наркотични субстанции за Обединеното кралство ", акцентира Гешев. 

От София за Лондон по пощальон са пътували револвери, автоматизирани оръжия, бронежилетки и хероин. Информацията за бандата е получена в Столична дирекция на вътрешните работи, а по-късно с следствието са се заели антимафиотите и Специализираната прокуратура. 

Групата е била арестувана с 53 револвера от марките " Зиг Зауер ", " Валтер " и " Марголин ", автоматизирани оръжия и патрони за тях. Имало и бронежилетки, а огромната находка били над 70 кг хероин, изясни шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

Той уточни, че има и огромна сума пари в групата.  

В момента специализараният углавен съд заседава по мярката на арестуваните у нас, уточни административният началник на специализираата прокуратура Димитър Петров. Той добави че по едно и също време с брифинга у нас имало и подобен на Острова.

Разследването ще се концентрира в това какъв брой папки с оръжия са пристигнали, защо са употребявани, обясни зам.главният прокурор Иван Гешев.

  " Искам да ви уверя, че ще продължим все по този начин, с цел да потвърдим, че българските правоохранителни органи работят бързо и съзнателно и имат сили и качества да се оправят с всяко едно предизвикателство. Ние би трябвало да подсигуряваме спокойствието на българското общество, в тази ситуация и - на европейските жители, тъй като това количество, което е пресечено да се изнася, не е предопределено за територията на нашата страна, а за територията на Англия ", уточни още основен комисар Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР