Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността, носили са

...
Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността, носили са
Коментари Харесай

Да носиш гвардейска униформа е отговорност към предците, които защитаваха и градиха България

Нашите гвардейци постоянно са били пазители на държавността, носили са в сърцата си висок дух и са били знак на нашето българско достолепие. Да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност към нашите предшественици, които защитаваха и градиха България. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към Първи училищен гвардейски отряд при ЕГ „ Христо Ботев ", Кърджали, Втори училищен гвардейски отряд към Основно учебно заведение " доктор Петър Берон " в Плевен и Първи училищен гвардейски оркестър при СУ " Иван Вазов " в „ Гербова зала " на „ Дондуков " 2.

Държавният глава акцентира, че родолюбивата активност на учениците е мост сред историята и утрешния ден, с която те не престават идеята за построяването на почтена и мощна България. „ Вие сте горделивост освен за родните Плевен и Кърджали, само че и за всички нас. Вярвам, че образецът и куражът, които давате ще бъдат последвани от доста други. Благодаря на ръководителите и учителите за поддръжката и вдъхновението, което ви дават, с цел да поемете по този път ", сподели още в словото си Румен Радев.

Президентът напомни, че стройните гвардейски редици са един от знаците на България. „ Отстоявайте и пазете нашата родна земя, нашите обичаи и българската държавност ", обърна се към младите гвардейци Румен Радев.

Пред парадния вход на Администрация на Президента, президентът и учениците следиха стратегия, готова от Националната гвардейска част, а в „ Гербова зала " на „ Дондуков " 2 двама млади гвардейци от Първи училищен гвардейски оркестър при СУ " Иван Вазов " в Плевен връчиха тържествени обещания на президента, че ще запазят традициите на родолюбивото дело.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР