Нашите деца, не са малки възрастни, а са изключително крехки

...
Нашите деца, не са малки възрастни, а са изключително крехки
Коментари Харесай

ДАЗД призова да се пазят децата на пътя

" Нашите деца, не са дребни възрастни, а са извънредно нежни създания, които са в развой на израстване. Те имат потребност от нас, възрастните, да мислим за тях, и вместо тях. Ние сме тези, които сме им образец и за секване на пешеходната пътека, и за водачи, които съблюдаваме правила. " Това съобщи доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето във връзка със зачестилите пътнотранспортни катастрофи , които лишават живота на деца, техните родители и близки. Д-р Лилова приканва всички пораснали деца към особено внимание и повече приемливост на пътя, тъй като всеки човек е значим и всеки човек носи живия живот в себе си.
Поведението и дейностите ни на пътя са и метод да съблюдаваме разпоредбите на приемливост на един човек към различен. Правилата са човешки метод да признаем правото на ред. Затова, когато сме с деца на пътя като пешеходци или водачи зад кормилото, все едно би трябвало да ни светва алена светлина при типа на всяко едно човешко създание: „ Внимание! Трябва да мисля за Детето. То може да не внимава, само че Аз ще внимавам и поради него. “
Д-р Елеонора Лилова означи: „ Бих желала да се обърна към всички участници в пътното придвижване да се преценяват с държанието на децата ни, когато се движат по тротоара, когато пресичат уличното платно. В техния детски свят водещи са страстта, игрите, мобилния телефон, а неналичието на житейски опит ги прави неопитни и уязвими по отношение на колите, рейсовете, камионите. И нито една акция на Министерство на вътрешните работи, на новата Държавна организация за пътна сигурност, и нито една самодейност не може да защищити децата ни, в случай че ние, родителите и обществото, не ги научим отговорно да пазят самите себе си. В забързаното си всекидневие забравяме, че дружно можем да спасим животи, както на децата, по този начин и на всеки един от нас. Вярвам, че повече приемливост на пътя е равно на по-малко катастрофи, с цел да се приберем живи и здрави при всички, които ни обичат и чакат у дома! "
" За страдание, за отговорността, която носим на пътя, се сещаме едвам тогава, когато станем очевидци на следващото произшествие с съдбовен край. Статистиката, за броя на починалите в пътни произшествия за страната ни всяка година, е все по-голяма, за това в качеството си на ръководител на Държавната организация за протекция на детето, тя прикани всички хора да бъдат виновни към бъдещето на децата и техните родители и близки.
В основата на хилядите пътнотранспортни катастрофи се корени факторът човешка неточност. Грешка, подбудена от липса на грижа за другия, забързаност и занемаряване на разпоредбите. В такава обстановка няма по-малко отговорни, всички носим една и съща отговорност за държанието си. Ето за какво всички ние – водачи, велосипедисти, мотористи и пешеходци, следва да сме по-търпеливи, по-добри и виновни, когато сме на пътя.
Дали и по кое време нашите улици в страната ще станат безвредно място за прекосяване, никой не може да каже. Това зависи от доста фактори, само че най-много и от самите нас. Всеки от нас е значим за спасяването на животи. „ Уверена съм, че в случай че обществото ни е единно, всички дружно можем да изиграем значима роля и дружно можем да спасим животи. Нека всички се пазим и бъдем живи с децата ни “, заключи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР