Наши ученици донесоха 4 медала от Олимпиада по информатика.Те се

...
Наши ученици донесоха 4 медала от Олимпиада по информатика.Те се
Коментари Харесай

Успех за България на Олимпиадата по информатика

Наши възпитаници донесоха 4 медала от Олимпиада по информатика.

Те се пребориха с конкуренция от 350 участника от 89 страни.

" С тези 4 медала продължаваме позитивната наклонност. Последните 7 години се връщаме с най-малко толкоз. Двата бронзови медала са в топ 100 от всички 350 участника. Преди нас бяха Китай, Япония и Съединени американски щати - нормалните обвинени. Форматът е много забавен и почтен - в два дни се вземат решение 3 задания с компютър, като езикът е C++. В рамките на 5 часа състезателите се борят с тежките задания и оценяването става от машина ", сподели ръководителят на тима Илиян Йорданов от Института по математика и информатика в студиото на Bulgaria ON AIR.

Гостът показа, че нещата, които се изискват на надпреварата, не се учат в учебно заведение. Самите задачи имат на практика условия, като на една от тях участниците е трябвало да създадат стратегия за футболен стадион и да дефинират кои не.
На националния кръг на Олимпиадата се сортират 12 ученика - това са най-хубавите, които дефинират разширения тим. След това има поредност от контролни, от които се дефинират и най-хубавите четирима, които дефинират националния тим.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР