Наши шофьори на камиони взимат по 5000 евро, за да

...
Наши шофьори на камиони взимат по 5000 евро, за да
Коментари Харесай

Наши тираджии изкарват по 5000 евро на курс за Европа

Наши водачи на камиони взимат по 5000 евро, с цел да карат опиати към Германия, Австрия и Англия. В момента това са трите топдестинации, към които пътува хероинът от Иран.

Понякога сумата за водачите е по-малка - според от количеството на дрогата и дали наркобандата е нова или е с богат опит и насъбрани контакти в подземния свят. Това съобщи пред в. " Телеграф " заместник-директорът на ГДБОП Любомир Янев.

" Плаща се при прекосяване на границата. Нашата е измежду най-опасните за трафикантите, тъй като е и най-охраняваната. Ние сме външна граница на Европейския съюз, съумеят ли да минат през нея, то пътят им към Западна Европа е по-лесен. Затова и работим в тесни контакти с сътрудниците от Турция, Европол и други партньорски служби ", съобщи още Янев.

За да не бъдат изловени пратките с дрога, някои наркоиграчи почнали да записват чисто нови транспортни компании, показва и Европол в отчета си. Всяка от тях била създавана за съответна пратка, която трябвало да стигне до крайния клиент, описа и зам.-шефът на ГДБОП.

По думите му с изключение на камиони, трафикантите употребявали и дребни коли с авансово построени тайници.

" Крият опиата в най-различни елементи на автомобила - кухини в купето, в пода, край мотора. Хващали сме скрити количества и в плочки теракота. Имаше и случай, при който пратка беше укрита в камера за автобоядисване, огромна колкото цяла стая. В тавана и в пода ѝ сътрудниците от митницата прихванаха 280 гр. хероин ", добави антимафиотът.

Част от количествата, които минават пренос през България, остават у нас и минават в ръцете на родните наркоиграчи.

Само преди броени дни антимафиоти разрушиха една от най-мощните наркобанди - тази на Иво Турчина. Интересното е, че тя разпространявала всевъзможен тип дрога освен в София, само че и в съвсем цяла България.

" Характерното за това ОПГ е, че участниците в нея са младежи на 230-30 години, които досега не са попадали в ареста, т.е. са с чисти досиета ", описват антимафиоти.

По думите им в хода на създаването засекли, че хората на Турчина пласират доста по-чист амфетамин, чужд на пазара. Оказва се, че го създават в своя лична лаборатория.

" По време на обиските в жилището на дилъра намерихме 80 000 лв. скрити в камерата на хладилника му. Общата сума, открита по адреси, е близо 240 000 лв.. Имаше и счетоводство. В него против името на даден човек стоеше и сумата, която дължи за взетия опиат ", описа още Любомир Янев.

Той добави, че бандата била изловена с сътрудник под прикритие, който съумял да се внедри в средите на Турчина и по този начин да се стигне до разбиването на мощната група.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР