Наши шофьори на камиони взимат по 5000 евро, за да

...
Наши шофьори на камиони взимат по 5000 евро, за да
Коментари Харесай

Зам.-шеф на ГДБОП разкри с каква мръсна схема тираджии изкарват по 5000 евро на курс за Европа

Наши водачи на камиони взимат по 5000 евро, с цел да карат опиати към Германия, Австрия и Англия. В момента това са трите топдестинации, към които пътува хероинът от Иран.

Понякога сумата за водачите е по-малка - според от количеството на дрогата и дали наркобандата е нова или е с богат опит и насъбрани контакти в подземния свят.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи какъв брой наркобандити са задържани в София

Това съобщи пред в. "Телеграф " заместник-директорът на ГДБОП Любомир Янев.

"Плаща се при прекосяване на границата. Нашата е измежду най-опасните за трафикантите, тъй като е и най-охраняваната. Ние сме външна граница на Европейския съюз, съумеят ли да минат през нея, то пътят им към Западна Европа е по-лесен. Затова и работим в тесни контакти с сътрудниците от Турция, Европол и други партньорски служби ", съобщи още Янев.

За да не бъдат изловени пратките с дрога, някои наркоиграчи почнали да записват чисто нови транспортни компании, показва и Европол в отчета си. Всяка от тях била създавана за съответна пратка, която трябвало да стигне до крайния клиент, описа и зам.-шефът на ГДБОП.

По думите му с изключение на камиони, трафикантите употребявали и дребни коли с авансово построени тайници.

Ексклузивни разкрития за наркобандата, ударена в София

"Крият опиата в най-различни елементи на автомобила - кухини в купето, в пода, край мотора. Хващали сме скрити количества и в плочки теракота. Имаше и случай, при който пратка беше укрита в камера за автобоядисване, огромна колкото цяла стая. В тавана и в пода й сътрудниците от митницата прихванаха 280 гр. хероин ", добави антимафиотът.

Част от количествата, които минават пренос през България, остават у нас и минават в ръцете на родните наркоиграчи.

Само преди броени дни антимафиоти разрушиха една от най-мощните наркобанди - тази на Иво Турчина. Интересното е, че тя разпространявала всевъзможен тип дрога освен в София, само че и в съвсем цяла България.

"Характерното за това ОПГ е, че участниците в нея са младежи на 230-30 години, които досега не са попадали в ареста, т.е. са с чисти досиета ", описват антимафиоти.

По думите им в хода на създаването засекли, че хората на Турчина пласират доста по-чист амфетамин, чужд на пазара. Оказва се, че го създават в своя лична лаборатория.

"По време на обиските в жилището на дилъра намерихме 80 000 лв. скрити в камерата на хладилника му. Общата сума, открита по адреси, е близо 240 000 лв.. Имаше и счетоводство. В него против името на даден човек стоеше и сумата, която дължи за взетия опиат ", описа още Любомир Янев.

Той добави, че бандата била изловена с сътрудник под прикритие, който съумял да се внедри в средите на Турчина и по този начин да се стигне до разбиването на мощната група.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР