Наши сънародници, работещи зад граница, се обединиха в една обща

...
Наши сънародници, работещи зад граница, се обединиха в една обща
Коментари Харесай

Деца в неравностойно положение от Видин получиха подаръци

Наши сънародници, работещи зад граница, се сплотиха в една обща идея и зарадваха с топли облекла и обувки деца в неравностойно състояние във Видин. Домакин на събитието беше районната библиотека "Михалаки Георгиев " в града. Инициативата поражда във Facebook групата "Ангалутне " и в нея се включват български фамилии от Германия, Испания, Финландия, Италия, както и от градовете Видин, Монтана и София. Над 40 бяха децата, определени по предварителни критерии, сподели Асен Митков, който е един от основателите и основатели на групата в обществената мрежа.
"В началото мислехме, че няма да успеем да зарадваме повече от 25 деца, само че ползата към акцията се оказа значителен. В резултат на това успяхме да съберем над 2 000 евро и това ни накара да повишим броя на децата в неравностойно състояние, които да получат топли облекла за зимния сезон ", съобщи Митков.
Подаръците са закупени от видински магазин, а в комплектите бяха включени топли якета, дънки, блузи и чифт обувки. Децата останаха удовлетворени от тях и благодариха от сърце на уредниците. Средствата и подаръците, които останат след днешната благотворителна акция ще бъдат раздадени на още нуждаещи се деца от Видин сред 7 и 14 януари 2018 година, добави Асен Митков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР