Наши изселници, които не са могли да завършат 8 клас

...
Наши изселници, които не са могли да завършат 8 клас
Коментари Харесай

Изселници стават студенти в Турция с фалшиви дипломи

Наши изселници, които не са могли да завършат 8 клас в България, се уреждали с подправени дипломи и продължавали образованието си в Турция. Някои даже съумели да се снабдят с дипломи за висше обучение в южната съседка.

Тези изказвания на кърджалийски учители, осведомени със схемите за подправените дипломи, се потвърдиха през днешния ден в Съдебната палата в Кърджали. Подсъдимият преселник Ф. Ф. Ф., който е студент в Турция, призна, че е представял тапия за приключен 8-ми клас, която е цялостно менте, написа 24rodopi.com.

Между 300 и 500 лв. вървели подправените документи за приключен 8-ми клас в последните години. Изселници търсели най-вече тапии от кърджалийски школа, само че като авариен вид склоняваи и на удостоверение за приключено селско учебно заведение.

Ф. Ф., който е български жител, се споразумя с прокуратурата. Той бе приет за отговорен, че е употребявал подправена тапия, издадена през 2008 година от ОУ „ Иван Вазов " село Широко поле.

Съдът реши, че от причинителя не може да се търси наказателна отговорност за самото сформиране на подправената тапия и го осъди на 6 месеца затвор с три години изпитателен период. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР