Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе

...
Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе
Коментари Харесай

Румен Радев: Левски е нашият застъпник пред времето, но и нашият съдник пред историята

Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си напомним какво е персонално и национално достолепие. Да осъзнаем, че ние сме решението на всички провокации, че свободата е път, който би трябвало да измине всеки един от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият покровител пред времето, само че и нашият съдник пред историята – тъй като ни завеща своя честен образец, с който през днешния ден мерим и думите, и делата си.
Това сподели в словото си президентът Румен Равед по време на честванията на 183-годишнината от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски в Карлово.

Ето какво ще сподели президентът:

Стремежите на Левски са живи и през днешния ден. Нима е отживялост битката му против „ правото на силата “, белким са изгубили смисъл думите му, че за националното зло не би трябвало да се мълчи, а да се работи - тук и в този момент. Нима е изгубил смисъл заветът му, че против тиранията и неправдата би трябвало да се борим с всички сили, обединени и дружно.

Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи единствено от нас. От нашата неотстъпчивост, изключително през днешния ден, от нашата обединена воля и нашите дружни старания. Само тогава пътят на Апостола още веднъж ще стане нашият път. Път като персони, път като нация с ясна визия и с ясно бъдеще.

В днешния ярък празник поисквам на всички български жители здраве, сила и висок дух, с цел да продължите горди да носите името на Левски, с цел да градим всички дружно тази свободна и почтена България, за която той ни завеща да се борим до край.

Поклон пред паметта и делото на Апостола на свободата!

Да живее България!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР