Нашето впечатление, отново за пореден път е, че темата за

...
Нашето впечатление, отново за пореден път е, че темата за
Коментари Харесай

Няма съгласие между властта и превозвачите

" Нашето усещане, още веднъж за следващ път е, че тематиката за тол системата мощно се политизира ". С такава констатация приключи следващата среща сред Министерство на регионалното развитие в лицето на заместник-министър Николай Нанков и протестиращите превозвачи.

Разговорите ще продължат още веднъж, като на следващия ден също ще има такава среща. Нанков дефинира извършените митинги против тол системата в страната по този начин: " 8-9 камиона в София, 8-9 камиона в Пловдив, 5 в Русе, желае се понижаване на тол таксите, цената да бъде редуцирана, на друго място се желае да се ограничи или редуцира обсегът на пътищата. На трето място - тематиката с бордовите устройства, на четвърто място - да няма тол система, на пето място - застраховките. "

Днес министър председателят Бойко Борисов се яви в Народното събрание, с цел да изясни за неразбирателството с превозвачите, откакто през вчерашния ден ултимативно даде период до 27 март да бъде реализирано единодушие. От 1 март до този период тежкотоварните коли ще могат да се движат без бордови устройства и GPS тракери за таксуване. Изминатото разстояние ще се регистрира единствено посредством маршрутни карти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР