„Нашето условие, за да преговаряме с „Продължаваме Промяната“, беше Кирил

...
„Нашето условие, за да преговаряме с „Продължаваме Промяната“, беше Кирил
Коментари Харесай

БСП се връща на масата за преговори с ПП. ИТН: Асен Василев не е вариант

„ Нашето изискване, с цел да преговаряме с „ Продължаваме Промяната “, беше Кирил Петков да не е претендент за министър председател. То е изпълнено. Ще беседваме с Политическа партия за сформиране на държавно управление “, разгласи Нинова в коридорите на Народното събрание.

От думите й стана ясно, че целите, които Петков е изложил в своето послание, съответстват с част от целите на Българска социалистическа партия. В преговорния развой левицата ще добави - обществена политика, налично опазване на здравето, развиване в образованието, стабилизация на стопанската система.

„ Напълно поддържаме техните цели за битка с корупцията, измененията в Закона за публичните поръчки, измененията в КПКОНПИ - това е и част от нашата стратегия. Започваме да преговаряме по политики, ясно написани този път - с ясни отговорности и периоди - нещо, което липсваше в първия мандат “, сподели Нинова и още веднъж удостовери: „ Връщаме се на масата за договаряния “.

" Смяната на Кирил Петков с Асен Василев не е вид за нов кабинет ", съобщи в коридорите на Народното събрание Тошко Йорданов от " ИТН ". По думите му " Продължаваме промяната " са могли да постъпят отговорно.

" Сред тях има хора, които на този пост биха били доста по-приемливи. Това е техен ход към пропадане на първия мандат ", добави Тошко Йорданов.

Според него третият мандат не е пристигнал и не е в " ИТН ". Тошко Йорданов предвижда, че може да бъде даден и на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, " Възраждане ".

" Изненадан съм от предлагането на " Продължаваме промяната ", тъй като това е рокада, не е стъпка обратно и е доста непремерено предложение ", добави Тошко Йорданов.

По думите му, в случай че беше препоръчан някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев, от " ИТН " щяха да вземат участие в диалози и да се търси управническа формула.

" Ние оттеглихме доверието си от тази коалиция поради Кирил Петков и Асен Василев, поради политиките, които организираха, поради нарушаването на съдружното съглашение от тях двамата и поради неприятната финансова политика ", сподели още Тошко Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР