Нашето становище е, че е не е правилно на Лукойл

...
Нашето становище е, че е не е правилно на Лукойл
Коментари Харесай

Транспортният министър: За мен е разумно на Лукойл да се забрани да изнася дизел

Нашето мнение е, че е не е вярно на " Лукойл Нефтохим " да се даде цялостна опция за експорт на всички петролни артикули, които създава от съветски нефт. Тази опция би трябвало да е годна за продукцията, която не може да се пласират на българския пазар. За мен е рационално да се забрани износът на дизелово гориво, сподели през днешния ден в границите на парламентарния надзор вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев.

Той посочи, че в тази посока са и диалозите с Европейската комисия по тази причина дали бургаската рафинерия може да изнася продукция, създадена от съветски нефт. Според " Лукойл Нефтохим ", в случай че експорт няма, рафинерията ще спре работа. Правителството е на мнение, че експортът не би трябвало да е стеснен. Актуалната позиция на Европейска комисия е, че това по-скоро не е позволено от така наречен дерогация, която България получи от ембаргото над съветския нефт, влизащо в действие на 5 декември.

" Изпратили сме всички разбори, чакаме техният отговор. Всекидневно сме в връзка ", изясни Алексиев. Той изрази и мнение, че е разумно да се работи и по държавен контрол над рафинерията.

Според Алексиев е реалност, че " Лукойл Нефтохим " може да работи освен с съветски нефт, само че казусът е логистичен - от кое място да се доставя той. " Трябва да се мине през Дарданелите, Босфора, там има логистични проблеми и има заплаха поради липса на суровина производството да спре ", сподели още министърът.

Днес в границите на блиц парламентарния надзор депутатите от другите парламентарни групи задават въпроси на вицепремиерите Атанас Пеканов, Иван Дерменджиев и Христо Алексиев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР