Нашето предложение е трайно - с или без криза заплатите

...
Нашето предложение е трайно - с или без криза заплатите
Коментари Харесай

Нинова: Заплатите на политиците да се определят от минималното възнаграждение

Нашето предложение е трайно - с или без рецесия заплатите на политическите елити да се дефинират на база на минималното заплащане в страната. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата за замразяването на депутатските заплати по време на изключителното състояние, заяви „ Фокус “.

" За следващ път тук се води спор за възнагражденията на депутатите. Те се отнасят освен за нас, а за над 500 души висши държавни чиновници в разнообразни комисии, Министерски съвет, президентство, омбудсман. Дебатът и през днешния ден буди отчаяние с претекстовете, които акцентират сътрудниците. Защо внасят предложение за заледяване на заплати? Първият претекст, който се чу беше, че хората се нервират. Това е тежко неосъзнаване на същността на казуса. Би трябвало да си понижим заплатите не тъй като дразним хората, а тъй като не е заслужено. Не е стопански обосновано, обществено ангажирано и морално да ни се подвигат заплатите автоматизирано на всеки три месеца с растежа на междинната заплата, без това да регистрира трудът, който сме положили. В основата на правото написа, че заплата се дава за труд. Вторият мотив чухме, че е рецесия и би трябвало да бъдем солидарни и съпричастни. Защо единствено в рецесия, уважаеми ръководещи и сътрудници от Движение за права и свободи? Не би трябвало ли да сме съпричастни към тези 2 млн. българи живеят под прага на бедността ", разяснява още Нинова.

Според нея не е поради рецесията, нито поради конюнктурното решение. По думите ѝ въпросът е честен, кардинален и политически.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР