Нашествието на кросоувърите на световните пазари продължава с пълна сила

...
Нашествието на кросоувърите на световните пазари продължава с пълна сила
Коментари Харесай

MINI Countryman претърпя промяна

Нашествието на кросоувърите на международните пазари продължава с цялостна мощ и производители нямат различен избор, с изключение на да усъвършенстват своите модели. Сред тях е и компанията MINI, която показа обновената версия на второто потомство на Countryman. Промените са огромни, като засягат освен дизайна, само че и задвижващите системи.

На външен тип обновеният Countryman може да бъде разпознат по хромираната решетка на радиатора. Предната ризница обаче е получила отвесни въздухозаборници, до момента в който предната оптика е светодиодна още на базовото равнище на съоръжение. Като алтернатива са налични задни LED-светлини с рисунък във типа на английското знаме.

Промените в салона също не са малко – появил се е дигитален приборен панел с диагонал 5 инча, има черни декоративни детайли, покрити с емайл, както и обшит с кожа мултиволан.

Задвижващите елементи са съвсем изцяло преработени, като бензиновите са получили нова система на впръскване на горивото, а дизелите, чиято мощ е в диапазона от 116 до 190 к.с., са станали по-екологични.

Базовата версия е с бензинов турбомотор с 3 цилиндъра, който развива мощ 134 к.с., а при 2,0-литровия мотор тя е 176 к.с. - с 14 к.с. по-малко от предходния Countryman. Хибридната трансформация разчита на композиция от бензинов и електромотор със съвкупна мощ от 220 к.с. Тя получава батерия с потенциал 9,6 кВт/ч вместо досегашната със 7,6 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридния вид лишава 6,8 секунди, като смесеният разход на гориво е към 2,0 л/100 км.

Обновеният кросоувър е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия, 7-степенна роботизирана Steptronic с два съединителя, 6- или 8-степенен автомат. Последният се слага по избор на клиента на версиите Countryman ALL4 и Cooper D Countryman ALL4, а като цяло за актуализирания модел се плануват 11 разновидността на комбиниране на мотор и трансмисия.

Почти по едно и също време с излизането на Countyman стана ясно, че английската марка ще предложи и кросоувър с по-големи размери. Компанията търси всевъзможни способи за излизане от рецесията, породена от пандемията на COVID-19, и надлежно връщане на старите равнища на продажби. А един от методите за това е точно предлагаето на нов модел, освен това от известен клас.

В момета Countryman е и един от най-популярните коли в гамата на MINI, като от компанията настояват, че на него се падат близо 1/3 от продажбите им. Идеята за стартирането на по-голям модел се посреща на нож от най-запалените почитатели на марката, според които това опонира с традициите и историята на MINI.

От друга страна обаче, пазарът желае по-големи модели и фирмата има два разновидността – да се приспособи към действителностите, или последователно да загине. Изборът е явен и това беше доказано от основния дизайнер Оливер Хайлмер, който неотдавна призна, че в гамата на производителя ще се появи по-голям SUV.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР