Нашествие на милиони скакалци в центъра на италианския остров Сардиния

...
Нашествие на милиони скакалци в центъра на италианския остров Сардиния
Коментари Харесай

Милиони скакалци завладяха остров Сардиния

Нашествие на милиони скакалци в центъра на италианския остров Сардиния буди паника измежду земеделците в района, където към 2000 хектара към този момент са опустошени от насекомите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Подобно настъпление не е записано от над 60 години, отбелязва Игнацио Флорис, професор по ентомология от университета на Сасари, представен от в. " Стампа ".

На места в най-засегнатата централна част на острова " килими " от скакалци покриват терена, сигнализират от земеделската организация " Колдирети ". " Юни и юли, само че също и август са удобните месеци за размножаването на скакалците, които употребяват за задачата необработваеми площи, само че се местят и в обработваеми земи, с цел да се хранят ", означават от " Колдирети ".

От организацията допълват, че за момента каквито и ограничения да бъдат подхванати за разрешаване на казуса, ще бъдат неефикасни. Едно от вероятните решения е обработването на необработваемите площи, представляващи идеалното място за размножаване на скакалците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР