Нашенец е задържан за телефонна измама в Гърция. Пламен Илиев,

...
Нашенец е задържан за телефонна измама в Гърция. Пламен Илиев,
Коментари Харесай

Арестуваха Малкия Лингурски - тартор на престъпна схема

Нашенец е арестуван за телефонна машинация в Гърция. Пламен Илиев, по прякор Малкия Лингурски, е задържан в Солун. Заедно с него са открити и две дами, които били в ролята на мулета. Те са по на 65 и 67 години.

40-годишният Пламен е главатар на групата. Той правил измамите от 2015 година, най-вече в Гърция. Там той имал въртачи, които приказват гръцки език, съгласно източници на GlasNews.bg. Те все още не са арестувани.

Действията по разкриването на незаконната скица са извършени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, област Русе.

Работата е почнала след осъществена телефонна машинация на 20 август. По схемата „ нужда от средства за незабавна интервенция на непосредствен “ жертва на закононарушението станала стара жена от Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на града е арестувана 67-годишната българка, в която била открита част от инкриминираната сума – 21 650 евро и 229 $. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия причинител на измамата - Лингурски.

В рамките на извършените процесуално-следствени дейности на адреса, населяван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други движимости, имащи отношение към незаконната му активност.

Другата жена на 65 години не е арестувана поради заболяване от коронавирус.

И тримата участници в незаконната скица са с голям брой криминалистически регистрации и осъждани.

Жената на Лингурски е щерка на различен лъжец - Столаря, разбра екипът ни.   



Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Припомняме, че Ветово стана известно като меката на телефонните измами. Преди време GlasNews ви описа за друга група, работила още веднъж на територията на Гърция.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР