„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство.

...
„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай, ДПС: На страната е необходимо програмно правителство

„ Нашата визия е, че на страната е належащо програмно държавно управление. То би трябвало да направи промените, които политическите партии не ги направиха през последните 10-12 години”. Това разяснява Рамадан Аталай в предаването „ Здравей, България”. Днес от Движение за права и свободи са поканени на диалози при президента, които се организират преди даването на втория и третия мандат за сформиране на държавно управление.

„ Този парламент не разполага с политиците, които да водят нужния дебат”, съобщи Аталай. „ Имаме политически обединения, които за първи път са в Народното събрание, само че повече от 5 години са на сцената, пред обществото. Обществото им дава съответната сила и те да поведат с тази сила, тъй като първите 1-2 години след избори се вършат мъчителните промени. Но тази групировка не поема тази отговорност”, разяснява Аталай.

Според него служебното държавно управление „ в този си тип има много пропуски”.

Относно настояването за актуализация на държавния бюджет, Аталай разяснява, че едно служебно държавно управление не може да желае изменение на държавния бюджет.

„ Нашите специалисти считат, че с сегашния бюджет може да се посрещнат всички нужди”, сподели Аталай.

Той разяснява и абсурда с полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет. „ Не пазиме нито прокуратурата, нито насилниците в Министерство на вътрешните работи, само че не може всичките да ги сложим под общ знаменател. И не може след 30 години народна власт, да оставиш в редиците си хора, които могат, 4 или 10 души да замъкнат младежи и да се гаврят с тях. Същото е да накараш човек да подпише документ и да намалиш по този метод интензивността на изборите, да промениш обстановката в парламент”, сподели Аталай.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР