Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства. Искаме

...
Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства. Искаме
Коментари Харесай

Започват разкрития за приватизацията

" Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства. Искаме да осведомяваме българското общество за вредите, настъпили от тези процеси ". Така представителят на основния прокурор Иван Гешев прокурор Сийка Милева разяснява пред Българска национална телевизия разпоредената от обвинител № 1 инспекция на приватизацията.  Още идващите дни прокуратурата ще уведоми и първите покупко-продажби, които ще се ревизират, като ще бъдат обявявани и всички стъпки по инспекциите.

" Българските управляващи изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим той да бъде върнат в България и да бъде изправен пред български съд. Същото се отнася и за Цветан Василев ", сподели Милева. И добави: " Няма лист, по който прокуратурата да работи. Не работим по направен лист, а по събрани доказателства. Не се тормозим да обвиним настоящ министър или най-богатите хора в страната ".

„ Прокуратурата ще извърши инспекция за всяко лице, даже то да е настоящ министър-председател ", разяснява Милева  сагата с " къщата в Барселона ". По мотив ареста на някогашния екоминистър Нено Димов тя сподели: " Той не е единственият отговорен за водната рецесия в Перник. Обвинения са повдигнати и на други лица. Разследването продължава и в случай че установим и други виновни лице ще ги обвиним ". За нас е значимо, че е потърсена отговорност за тази голяма покруса, при която хората останаха без вода ", съобщи още прокурор Милева.

По мотив акциите, които изловиха тонове противозаконен италиански отпадък у нас, тя  припомни думите на основния прокурор Иван Гешев, че " България не може да бъде сметището на Европа ".

По мотив къщите за посетители, Милева съобщи, че още тази седмица е било повдигнато обвиняване на притежател на комерсиално сдружение за 400 хиляди лв., а къщата е край Батак. " Но работата по този случай няма приключи и всяка една ще бъде тествана. ", съобщи Милева.

" Ние не можем да изкореним битовата престъпност, само че задачата на всеобщите полицейски интервенции е тя да се понижи до най-малко ", сподели Сейка Милева. " Грозна постъпка ", по този начин тя разказа случилото се в столичен рейс, където четирима съблякоха момче и добави: " Има обвинени лица и прокуратурата изиска тяхното непрекъснато задържане ". " Прокуратурата е упълномощила на Министерството на здравеопазването да управлява по какъв начин институциите извършват отговорностите си и какви ограничения подхващат против възможна опасност от ковид за страната ни ", заяви прокурор Милева. " Още преди месец прокуратурата е упълномощила според своите законови пълномощия на министъра на опазването на здравето да реализира непрекъснат надзор над институциите, които дават отговор за здравето на жителите. И защото не желаеме да всяваме боязън и суматоха измежду популацията, не сме обявили и обществено предоставената ни инспекция ", посочи представителят на основния прокурор.

" Главният прокурор не е политик, макар че политиците се пробват да се намесват в работата на прокуратурата. Главният прокурор се пробва да върне доверието в институцията и да върне спокойствието. Това което желаеме да живеем в една по-чиста страна, да се приказва за една по чиста България, младежите да са спокойни и да се приказва по-малко за корупция ", съобщи Сийка Милева.

" Гешев не е нито първи нито втори дирек в страната, той е основен прокурор ", акцентира тя.

" Работата в правосъдната система като магистрат ми е по-скойпона, в този момент се изправят доста провокации, медиите сте доста прецизни и за мен е значимо да представям информацията доста презицно. Не съм привикнала да съм в новините всяка вечер, колкото по-малко се появява представителят на основния прокурор това значи, че по-малко ще приказваме за закононарушения ", заключи Сийка Милева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР