Нашата цел е съставяне на истинско реформаторско управление, което да

...
Нашата цел е съставяне на истинско реформаторско управление, което да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев : Целта ни е съставяне на истинско реформаторско управление

Нашата цел е сформиране на същинско реформаторско ръководство, което да реши в това число и казуса с регулаторите, който е извънредно значим. Това е и една от аргументите да се обединим и да вземем първия мандат.

Такава теза разви претендентът за народен представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев ”. По думите му поддръжката от ГЕРБ е непредсказуема, само че е безапелационен, че “ ” - Демократична България ” няма да се моли на групировката под каквато и да е форма. “ГЕРБ би трябвало да спрат да се държат като партия, която е някогашен съучастник на Алексей Петров, а като такава, която гледа интереса на страната ”, добави Мирчев и посочи, че целите за еврозоната, Шенген, Планът за възобновяване, конституционната промяна на прокуратурата и модернизацията на армията би трябвало да бъдат подкрепени в името на положителното бъдеще на страната.

Ивайло Мирчев, който е лидер в листата на ПП-ДБ в 8 МИР Добрич, уточни неработещите регулатори като една от главните аргументи за инфлацията. “Не може Комисията за защита на конкуренцията да е на мама, прокуратурата да е на Каскета, страната да е на Баце, а пък Баце да маже дебели филии с асфалт и ние да споделяме - в този момент тук ще се оправим и ще имаме естествени цени и няма да има инфлация. Не става по този метод! И по тази причина ние желаеме да си оправим регулаторите, уповавам се след изборите да можем да свършим тази работа ”, сподели той. 

Мирчев дефинира проблема със заведеното дело на българката застрахователна компания “Лев Инс ” против онлайн медията “Медиапул ” за публикация, която цитира стенограма от съвещание на Министерски съвет, като напън за закопаване на случая. “Очевидно се оказва напън и върху медии, и върху политици под избрана форма да бъде потънал самият случай. Няма по какъв начин да стане това. България би трябвало да влезе в еврозоната. Всеки, който си прави илюзии, че като заведе дело против някой от нас, против някои от медиите, по някакъв метод ще пречупи желанието ни България да влезе в еврозоната, бърка ”, безапелационен е политикът.

Според Ивайло Мирчев българската енергетика е в голяма рецесия. За образец даде втората порция упрекнати по закона “Магнитски ” от Съединени американски щати и измамите с квотите за излъчвания на ергийния предприемач Христо Ковачки. “Корупцията в енергетиката се смята за метод тя да действа обикновено. Трябва да се запитаме в действителност къде е българската прокуратура тук, тъй като не може да разчитаме на американците с “Магнитски ” и на Брюксел с европрокуратурата да свършат това, което българската прокуратура би трябвало да свърши. Ако тя работеше, номерата на Ковачки нямаше да минават - нямаше да му пушат черно комините, нямаше да има измами с квотите за излъчвания ”, сподели още той.

За следващ път Мирчев съобщи, че България би трябвало да даде военно-техническа помощ на Украйна и в това време да модернизира армията си. Според него нежеланието на президента Радев България да получи заместваща техника слага под подозрение компетенциите му във връзка с военното дело.

По мотив решението на Столичния общински съвет за пренасяне Паметника на руската войска отвън центъра на града, Мирчев съобщи, че това е монумент на войска завоевателка, а не починали съветски бойци, какъвто да вземем за пример има на 400 метра от него в Докторската градина - на починали съветски медици преди век и половина. Той обаче е песимистичен, че решението ще бъде изпълнено в този момент, тъй като зависи от регионалния шеф на София, който е зависещ на Министерския съвет, а министър председателят Донев даде ясно да се разбере, че в този момент най-малко това няма да се случи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР