Нашата цел е дроновете да бъдат практически използвани в ежедневието

...
Нашата цел е дроновете да бъдат практически използвани в ежедневието
Коментари Харесай

Предстоят тестове на U-space за дронове в Община Раковски


„ Нашата цел е дроновете да бъдат на практика употребявани в всекидневието на хората ”, съобщи заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов
(снимка: МТС)

Внедряването на U-space въздушно пространство се прави последователно в цяла Европа, заради възходящата нужда от услуги и технологии за безвредното ръководство на безпилотния трафик. България също работи по подобен план.

„ Нашата цел е дроновете да бъдат на практика употребявани в всекидневието на хората. Това ще докара до реализиране на икономическите цели и повишение на качеството на живот на цялото общество ”, съобщи заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов, който взе участие в публично разискване на концепцията за U-space въздушно пространство, извършено в Община Раковски.
още по темата
Въздушно пространство U-space е географска зона за дронове, избрана от всяка страна членка. Европейската регулаторна рамка и първите регламенти за U-space бяха признати от Европейската комисия през 2021 година

Министерството на превоза и известията има водеща роля в определянето и обозначаването на въздушните пространства U-space, като услугите в пространството се дават от снабдители на обслужване.

В плана на министерството е заложено определяне на тестово U-space въздушно пространство в региона на гр. Раковски. Очаква се първите проби да бъдат осъществени в края на месец март с поддръжката на Община Раковски.

На срещата в града планът бе показан от проф. дн Димо Зафиров, ръководител на Координационен съвет за въвеждане на U-space към МТС.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР