Нашата цел е да правим политика по нов и правилен

...
Нашата цел е да правим политика по нов и правилен
Коментари Харесай

Никола Минчев: Нашата цел е да правим политика по нов и правилен начин

Нашата цел е да вършим политика по нов и верен метод. Ще се стремим към същинска парламентарна република. Това сподели ръководителят на 47-то Народно заседание Никола Минчев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той уточни, че правосъдната промяна е приоритет и на четирите политически обединения, договарящи за съдружно съглашение. Приоритет на 47-то Народно заседание ще бъде закриването на Специализираният съд. „ Темата за промяната на основният прокурор е доста наболяла, само че изисква повече време. На първо място това минава през антикорупционната комисия и Закона за правосъдната власт ", разяснява той. Дебатът по препоръчаните конституционни промени ще бъде дълъг, само че би трябвало да стартира, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Според Минчев не са нужни съществени промени в Правилника на Народното събрание, вероятни са дребни корекции.

Относно условието за зелен документ за достъп до Народното събрание Минчев изясни, че заради характерния допуск на външни лица Народното събрание не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват рестриктивните мерки, въведени от министъра на опазването на здравето за публични здания. Той обаче счита, че разпоредбите би трябвало да са годни за всички.

На въпрос по какъв начин ще се заплаща заплатата на депутата Делян Пеевски, откакто името му е в листата „ Магнитски ", той съобщи, че не е разсъждавал досега по въпроса, само че ще създадат всичко допустимо да не се запорират сметките на Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР