Нашата цел да намерим решение, което ще бъде положително и

...
Нашата цел да намерим решение, което ще бъде положително и
Коментари Харесай

Шекеринска: Република Илинденска Македония е отлична база за решение


Нашата цел да намерим решение, което ще бъде позитивно и за Македония, и Гърция е реализирано с този пакет от оферти. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Радмила Шекеринска.

“Министрите на външните работи реализираха единодушие по пакет, който двамата министър-председатели по принцип потвърдиха. Това, което беше нашата цел, а тя е да намерим решение, което ще бъде позитивно и за Македония, и Гърция, ние считаме, че е реализирано с този пакет от оферти. Не инцидентно министър председателят през вчерашния ден ясно съобщи, че пакетът предлага късмет на всички да излязат от този развой като спечелили ”, акцентира тя.

Шекеринска счита, че името Република Илинденска Македония съставлява отлична база за решение, заради това, че то допуска времево определение, съвпадащо с значими дати от историята и демонстрира, че Република Македония, нито е имала, нито ще има териториални искания.

"Всички детайли в решението дават отговор на упованията и условията в Македония и Гърция. Те дават отговор на нашите национални и държавни ползи и пазят нашата еднаквост. Ще продължим да работим за решение и да построяваме другарство. Смятаме, че този път в действителност сме доста близо", акцентира македонският вицепремиер и министър на защитата.

Тя не чака териториални искания от България след предлагането за най-новото име.

“Македония е единствената страна в Западните Балкани, която изцяло затвори въпроса за своите граници и това не е инцидентно... Границите на нашата страна са известни, ние нямаме териториални искания към нашите съседи. Искаме да развием партньорство и другарство с всички наши съседи и ние го вършим ”, акцентира Шекеринска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР