Нашата свобода не ни е дадена даром. Това се казва

...
Нашата свобода не ни е дадена даром. Това се казва
Коментари Харесай

Българският патриарх Неофит: Нашата свобода не ни е дадена даром


Нашата независимост не ни е дадена безплатно. Това се споделя в обръщението на Българския патриарх Неофит за . В него има и индиректна рецензия към военната инвазия на Русия в Украйна.

„ Със синовна признателност към Бога и молитвена памет и реверанс пред всички герои на българската независимост означаваме и тази година – в – празника на Освобождението на свидното ни родно място от вековното иноверно робство. Прекланяме се пред Божия промисъл за православния ни народ и пред величието на подвига на всички тези, които са отдали себе си в жертва за нас и за свободата ни, и свидетелстваме още един път признателността си към тях “, се споделя в неговото послание.

Патриархът обръща внимание на подвига и всеотдайност, които „ през днешния ден ни задължават да ценим, да пазим и с цената на всичко да отстояваме великия подарък на свободата, като градим сегашното и бъдещето на страната ни с ясно схващане за “. Той ни поучава също по този начин да следваме заветите на преподобния Паисий Хилендарски и на всички колоси на свободния православен български дух.

„ Само преди броени дни отбелязахме 150-ата годишнина от кончината на Апостола на българската независимост, йеродякон Игнатий – Васил Левски. Паметта ни за него и всички наши предшественици, които отказваха да се помиряват с робската орис, ни напомня за следващ път, че, само че е резултат от дългогодишни, целенасочени и саможертвени старания “.

В обращението си към нация патриарх Неофит отбелязва също по този начин, че „ болежка и мъка сме очевидци на нови опити за отнемане на страни и нации от “, визирайки военната инвазия на Русия в Украйна. Той напомня, че свободата е безвъзвратен детайл от достолепието на всеки човек и по тази причина би трябвало да се брани с още по-големи старания.

„ Ето за какво и мислите, и молебствия ни би трябвало да бъдат освен с тези, които са извоювали българската независимост, само че и с всички, които по един или различен метод, под една или друга форма, не престават да живеят на свободата “, се споделя още в обръщението му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР