Нашата страна е твърде малка, за да бъде конкурентна на

...
Нашата страна е твърде малка, за да бъде конкурентна на
Коментари Харесай

Николай Денков: Пречат ни проблеми с върховенството на закона и сантименти към източните ни съседи

„ Нашата страна е прекомерно дребна, с цел да бъде конкурентна на огромните райони. За страдание това, което виждаме е, че има две съществени спънки - първата са съществуващите проблеми с върховенството на закона. Втората спънка е незадоволителна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти към източните ни съседи. Тези проблеми би трябвало да бъдат обсъждани дружно “, съобщи министър председателят Николай Денков по време на откриването на Софийския стопански конгрес.

По думите му България би трябвало да работи за развиване на стопанската система си, макар че е дребна страна. Премиерът сподели още, че ще бъдат построени два нови реактора в АЕЦ „ Козлодуй “, както и ще бъдат затворени мините и централите в „ Марица изток “.

В Министерски съвет си вършим работата, главните несъгласия сега да свързани с приемането на законите в Народно събрание, съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

„ Едно съдружно съглашение се написа месеци наред. Нека напомним какъв брой месеца бяха в Германия, с цел да се приготви тяхното съглашение. Това, което видях, тъкмо към разискването и в предишното Народно събрание и в това Народно събрание, когато ми бяха връчени мандатите, си дадох сметка, че в нашата Конституция нямаме това време за сформиране на съдружно съглашение. То изисква месеци работа, а ние имаме една седмица ”, сподели Денков.

Премиерът разяснява, че вторият пакет военната помощ за Украйна е доста сходен на първия и добави, че „ изпращането не е еднократен акт – първият пакет беше изпращан с месеци, по този начин ще е и с втория ”, посочи той.

Служебното държавно управление не се е интересувало от опцията за включване на българския военнопромишлен комплекс в произвеждане на снаряди, с подобаващи вложения, по натовски стандарти, сподели Николай Денков. Според него служебният кабинет не се е интересувал по какъв начин да употребява и други сходни благоприятни условия.

Той означи, че в БЕХ дивидентът се пресмята, откакто се видят разноските, които би трябвало да създадат сдруженията. „ В случая се появява доста съществено разминаване за няколко стотин милиона лв.. В момента се прави инспекция къде са тези средства. Крайният вид на бюджета ще зависи от това, какво ще покаже тази инспекция ”, уточни Денков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР