Нашата служба беше оставена сама да се справя със ситуацията

...
Нашата служба беше оставена сама да се справя със ситуацията
Коментари Харесай

Шефът на НСО: Помолих МВР за помощ, но останахме сами да се справяме в Партийния дом

Нашата работа беше оставена сама да се оправя със обстановката в Партийния дом и да предприеме всички ограничения. Насилие не е имало. Като ме гледате, няма по какъв начин да ме упрекне в сходно нещо. Това сподели шефът на НСО ген. Красимир Станчев пред публицисти.
По думите му “ Тези хора /бел.ред. медицинските сестри/ са влезнали на съвещанието обикновено. След това не са поискали да излязат. Токът бе загасен в 4 часа, само че няма да кажа заради какви аргументи. Едната от дамите още към 8 часа ме предизвести да не я приближавам, тъй като ще скочи от прозореца. Не е Бойка или Мая. Друга беше. Тя изяви предпочитание да скача. След 4 часа загасихме тока, няма да кажа заради какви аргументи.

За първи път в НСО се случва нещо като терористичен акт или похищение. Помолих за подпомагане Министерство на вътрешните работи, само че както виждате останахме единствено ние. Трима психолози имаше.

Очаквах по-качествени психолози да изпратят. За договаряния трябваше хора, които имат опит. Не искахме да нагнетяваме повече това напрежение. Тук бяха пет дами и пет мъже. Те си имаха храна и питиета. Беше тактически жест, като спряхме тока. Почти 12 часа имаше дейности от наша страна. Не желаех дамите да се качват на прозореца. Не мога да се отърся от напрежението, само че несъмнено и ние имахме неточност.

Раната се случи, до момента в който се дърпахме. Одраскана е. Би трябвало да предам сестрите на полицията. Ще има толеранс. Не мога да обещая, че ще стане за 10 минути. Не мога да кажа за какъв брой ще стане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР