Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не

...
Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Коалиция между ГЕРБ и БСП би било края на демокрацията

Нашата позиция постоянно е била за конституционна парламентарна република. Не считам, че каквато и да е концепция за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за нуждата от предварителни парламентарни избори, тъй като това е и нашата теза отдавна. Такива избори за незабавни и наложителни. Така че, както вярно означи държавният въпрос, въпросът не е дали, а по кое време ще бъдат. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред публицисти в централата на партията, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ би било края на демокрацията. Когато леви и десни хрумвания седнат дружно на властовата маса, тогава се завършва с същинския политически живот и тогава народът ще излезе против властта. Идеята за програмно държавно управление с присъединяване на всички парламентарно показани сега партии също би било тежко решение'', уточни Нинова.

,,Не за първи път се повдига въпроса за основаването на партия от Радев, тъй че аз не виждам вест в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но нямам доверие той да направи партия. Гледам на това като на конспирация, само че това е мое виждане'', сподели още водачът на социалистите.

,,Повдигнатото обвиняване против Елена Йончева е несериозно и голословно. Става дума за интервал, когато на никой от нас не ни е минавало през мозъка, че КТБ ще бъде в такова положение. Който се пробва да се бори против властта, бива наказван с политически развой, а не със съдебе. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно'', добави още Нинова.

Във връзка с доклада на президента Румен Радев Нинова уточни, че той просто е трансформирал думите си в дейности с наложените дотук от него 12 вета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР