Нашата позиция по отношението на конфликта Украйна - Русия е,

...
Нашата позиция по отношението на конфликта Украйна - Русия е,
Коментари Харесай

Свиленски: Наш батальон не трябва да участва в каквито и да е военни действия в Украйна и Русия

" Нашата позиция по отношението на спора Украйна - Русия е, че този батальон, за който чухме, не би трябвало да взе участие в каквито и да е военни дейности на територията на Украйна и Русия ". Това сподели в " Лице в лице " по Би Ти Ви шефът на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Във военни дейности този батальон би трябвало да бъде от български военнослужещи, а не допълнен от други непознати военни, било от НАТО или Съединени американски щати. Тоест, ние се придържаме към позицията, че дейностите в Русия, и в Украйна не би трябвало да се случват със съдействието на нашата страна, защото България е страна, която е в много отзивчиви другарски връзки с Русия и няма по какъв начин да стане страна по този спор ", добави той.
Георги Свиленски стана началник на парламентарната група на Българска социалистическа партия
По предложение на съдружния съвет на “БСП за България “ парламентарната група на Българска социалистическа партия избра за ръководител Георги Свиленск...
Прочети повече
" Ние би трябвало да помогнем този спор да бъде позволен с дипломатически средства и с диалози, а не с военни, защото най-ощетена след това ще бъде България. Знаем и доставките на газ, и туристите, следва летният сезон, те ще спрат внезапно и от Русия, и от Украйна. Тоест, най-потърпевша от всичко това ще бъде България. Ние би трябвало да си изпълняваме уговорките към НАТО, само че в случай че следваме отбранителни дейности, а не да имаме дейна позиция ", добави Георги Свиленски.

Председателят на ПС на Българска социалистическа партия разяснява и горещи тематики от енергетиката. Според него отводът от строителство на АЕЦ " Белене “ е персонална позиция на премиера Кирил Петков. По думите му в съдружното съглашение ясно е написано бъдещето на нуклеарните мощности. " Там написа, че след разбор на площадките ще се реши какви ще бъдат нуклеарните мощности. Такъв разбор досега не е изработен, не са отхвърлени площадките на АЕЦ " Белене “. Проектът е на дневен ред и следва да бъде прегледан и оценен. За всички е ясно, че нуклеарната енергетика е най-екологичната и найевтината “, изясни депутатът. Свиленски добави, че се надява въпросът със строителството на АЕЦ „ Белене “ да се реши до края на ръководството на обединението.

По отношение на мораториума върху цените на тока, водата и парното за битовите консуматори, Свиленски съобщи, че чака да падне преди края на март, като не се чака сериозен скок в цените им. Депутатът изясни, че в Бюджет 2022 има 20 милиарда повече за обществени разноски, а анализаторите го дефинират като най-социалния бюджет до момента. „ ГЕРБ. Движение за права и свободи и „ Възраждане “ оферират нови разходи – не може да казваш, че бюджетът е разхитителен, а в това време да предлагаш още. Надявам се да бъде изпълнен подобен, какъвто е. Постигнато е единодушие за Българска академия на науките – отпуснати са 20 млн. в допълнение, за музейните служащи също. С служителите на реда ще има среща, с цел да се разбере защо стачкуват “, съобщи Свиленски. Той разяснява още, че следва да се прегледа и промени статутът на лечебните заведения като търговски сдружения.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР