Нашата политика е 100% диверсификация от Газпром. Незабавна, заяви лидерът

...
Нашата политика е 100% диверсификация от Газпром. Незабавна, заяви лидерът
Коментари Харесай

Борисов: Нашата политика е 100% диверсификация от Газпром

" Нашата политика е 100% диверсификация от " Газпром ". Незабавна ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Комуникационните канали на ГЕРБ в обществената мрежа са били ударени нощес от хакерска офанзива. Става дума за три изявления, които разкриват енергийните далавери на някогашните ръководещи от " Продължаваме промяната ", сподели Борисов..

Една от офанзивите е обвързвана с разпространяването на подправена вест, че Бойко Борисов е декларирал, че " Газпром " би трябвало да се върне в България през 2023 година, което не дава отговор на истината. Лидерът на ГЕРБ напомни думите си, които са били изопачени: " Заявих 100% диверсификация от " Газпром " и никакъв дълготраен контракт. И да заявят, че съм споделил да продължи контракта с " Газпром " е безспорна неистина. Позволих си да кажа на служебното държавно управление да внимава в договарянията, с цел да не ни осъдят и да не платим два пъти количествата газ. Дадох съвет като български жител ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че единствено за 5 месеца ръководство на Политическа партия и тяхната коалиция, България е станала три пъти по-зависима от Русия по линията на стокообмена.

" Общо износът за първите четири месеца на 2022 година е повишен номинално с 33,6%, до момента в който вносът нараства с 40,5%. Така комерсиалното салдо се утежнява с близо 2 милиарда лева по отношение на предходната година ", уточни Борисов и посочи, че над 160% е повишен вносът от Русия по време на наказания.

Той акцентира, че със своята политика трите ръководещи до неотдавна партии отпред с Политическа партия са изнесли милиарди по посока на Русия, а в този момент провеждат митинги и настояват, че президентът Румен Радев бил съветският човек.

" Най-изгодното да Руската федерация държавно управление е това на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. България стана три пъти по-зависима от Русия по линията на стокообмена ", добави Борисов.

Той отхвърли нападкиТЕ във връзка с газопровода " Балкански поток ", уточнявайки, че това е единственият план, през който печелим за сметка на Русия стотици милиони от директни такси.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и предлагането на Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република.

" Когато приказвам за Слави Трифонов в никакъв случай не бих го нарекъл артист от предишното, а бих го сложил измежду най-хубавите артисти на България. Неговите песни се чуват на всички места. Не съм конституционалист и не знам дали с референдум може да се направи смяна на Конституцията ", съобщи Бойко Борисов.

Той счита, че политическите партии би трябвало да бъдат по-отговорни, като водачеството също е отговорност.

" Най-големият проблем на ГЕРБ беше, че през тези 10-12 години нямахме действителна съпротива. Сега, когато ние сме съпротива, видяхте каква е работата. Демокрацията изисква мощни ръководещи и още по-силна съпротива, тогава няма да си разрешават корупционни схеми. Към този метод на деяние, който е в западните страни, ние би трябвало да се стремим ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР