Нашата планета не се нуждае от толкова много автомобили и

...
Нашата планета не се нуждае от толкова много автомобили и
Коментари Харесай

Производството на автомобили стигна пика си

" Нашата планета не се нуждае от толкоз доста коли и оттук-насетне тяхното произвеждане единствено ще понижава ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Bosch - Волкмар Денер, представен от Automotive News Europe. Той добави, че спасението за автомобилната промишленост би трябвало да се търси в намаляването на цената на производството на електрически автомобили.
Според анализаторите на LMC Automotive, през 2019 година международните продажби на коли са спаднали с 4% спрямо 2018 година - 90,3 млн. против 94,4 млн. Резултатът за 2017 година е бил 95,2 млн. продажби, а за 2020 година прогнозата е нов спад - до 89 млн.
Денер е на мнение, че процесът ще продължи до 2025 година, когато ще се появи и ново потомство електрически автомобили, като до тогава размерът на продажби ще е понижен с 10 млн. спрямо 2017 година Това ще повлияе на стопанската система като цяло, като на фирмите ще им се наложи да редуцират работни места.
Все отново промишлеността може да получи и нов подтик, в случай че хората поетапно стартират да минават от общоприети коли към транспортни средства на електричество. За това е нужно доста поевтиняване на колите на ток, което ще накара повече хора да ги купят.
" Електромобилите са само избавление за автомобилната индустрия, само че тя ще би трябвало да претърпи обилни промени, с цел да може да се приспособи към новите условия и технологии ", разяснява шефът на един от най-големите производители и снабдители на аварийни елементи и автомобилно съоръжение в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР