Нашата планета е пълна с нереалистични и чудновати места, също

...
Нашата планета е пълна с нереалистични и чудновати места, също
Коментари Харесай

5 места, които изглеждат като от друга планета

Нашата планета е цялостна с нереалистични и чудновати места, също като от друга планета, написа profit.bg.

От CNTraveler.com вършат обзор на някои от най-забележителните дестинации, които няма да повярвате, че съществуват на Земята.

1. Уади Рум, Йордания



Това място, част от Световно завещание на ЮНЕСКО, в Южна Йордания има разнороден пейзаж от скали, пещери, тесни проломи, естествени арки и червен пясък, сходен на Марс.

2. Fly Geyser, пустинята Black Rock, Невада



Той се появява напълно инцидентно през 1916 година, когато локалните пробиват кладенци, само че стартира да излиза вряща вода. Тя почнала да прониква на повърхността, като основава с разтворените във водата минерали невероятен пейзаж.

Неговата форма се дължи на натрупването на калциев карбонат, а цветовете на термофилните водорасли, ситуирани по цялата му повърхнина и неговите тераси.

3. The Spotted Lake (Kliluk), Осойос, Канада



Това необичайно езеро в пустинята на Британска Колумбия съдържа огромно количество минерали (включително калциев и натриев сулфат). През лятото, когато водата се изпарява, минералите се разкриват допълнително от 300 обособени басейна или " петна " - отсам и името на езерото.

4. Torri del Vajolet (Vajolet Towers), Доломитите, Италия



Освен че са извънредно фотогенични, тези отвесни върхове, открити в групата " Розенгартен " в Доломитите, постоянно са желани от скалните катерачи.

5. Боядисани дюни на вулканичния народен парк Ласен, Калифорния



Оцветените в алено и оранжево дюни, формирани от окислени пластове вулканична пепел, лежат в сянката на вулкана Cinder Cone. Вулканът (и последващите дюни) се образуват по време на изригвания, настъпили през 1650 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР